Zaposleni Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ učestvovali su na „Biblionetu 2020“

Početkom meseca u Vranju održan je 14. Stručno-naučni skup Zajednice matičnih biblioteka Srbije „Biblionet 2020“. Tema ovogodišnjeg skupa bila je Saradnja i partnerstva – kreiranje nove zajedničke vizije za biblioteke.

Ispred Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ prisustovali su Nataša Turkić, direktorica, Nataša Plavšić, viši diplomirani bibliotekar, Radmila Lazarević, Anđelija Pruginić i Žana Gnjatović, diplomirani bibliotekari.

Svečano otvaranje održano je u sali Pozorišta Bora Stanković na kom je učesnike pozdravila zamenica gradonačelnika Zorica Jović, koja je podsetila na istorijat i važnost Javne biblioteke Bora Stanković. U ime domaćina, Javne biblioteke Bora Stanković, govorio je direktor Zoran Najdić, naglasivši da biblioteke moraju da se transformišu brzo i prilagođavaju potrebama korisnika u savremenom dobu.

U radnom delu Biblioneta prvog dana održana su predavanja gostiju i predstavnika biblioteke domaćina. Učesnici i domaćini skupa su obišli Javnu biblioteku „Bora Stanković“ i gradske znamenitosti.

Drugi dan stručno-naučnog skupa „Biblionet 2020“ protekao je u znaku radnih sesija. Radne sesije bile su podeljene na dve tematske oblasti Međunarodna saradnja i partnerstva i Regionalna i lokalna saradnja i partnerstva.

Redakcija

Redakcija