Za subotu zakazan 15. Memorijal „Jovan Đuran“

15. Memorijal „Jovan Đuran“, zakazan je za sutra, 4. jul na pomoćnom terenu FK „Žak“. Konjički centar „Panonski topot“ organizuje defile jahača i zaprega kroz grad Sombor, sa izborom najlepše somborske zaprege – „Fijaker stari“ i izbor najboljeg jahača. Biraće se pet najlepših zaprega u konkurenciji „Tragovima prošlosti“.

U konkurenciji „Fijaker stari“ takmiče se mala viktorija, štajervagen, paorska kola i vodarska kola – sve ono što se nekada kretalo ulicama grada Sombora. U konkurenciji „Tragovima prošlosti“ učestvuju sve zaprege. Najatraktivniji deo memorijala je svakako takmičenje dvoprega i četvoroprega u vožnji kroz čunjeve.

Okupljanje učesnika i gostiju zakazano je između 10 i 11 časova, početak defilea do Županije je u 11 časova i 30 minuta. Povratak na teren FK „Žak“ je oko 12 časova i 30 minuta, a nakon dodele nagrada i propratnih programa slede takmičenja u vožnji zaprega.

Počasni gosti ovog jubilarnog memorijala su članovi Ambasade Egipta u Srbiji, a za sve posetioce biće priređeno upoznavanje sa tradicijom Egipta kao i degustacija egipatske kuhinje.

Foto: FB Memorijal „Jovan Đuran“

Redakcija

Redakcija