Za petak i subotu zakazan Somborski književni festival

Ovogodišnji Somborski književni festival održaće se u petak i subotu, 11. i 12. septembra, u dvorištu Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“.

Festival će se održati uz poštovanje preporučenih mera zaštite i obavezno držanje fizičke distance svih prisutnih. Broj posetila je ograničen na 30 i nakon što se popune sva mesta kapija će biti zatvorena. Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve posetioce.

U petak, 11. septembra, u 18 časova zakazano je svečano otvaranje festivala, dok će u 18:30 biti održan razgovor i čitanje u kojem učestvuju Radmila Lazić, Gojko Božović i Đorđe Despić. O autorima govori Branislav Živanović, arazgovor vodi Tamara Babić.

Za subotu, 12. septembar, za 18 časova zakazana je dodela nagrade na Konkursu za drugu knjigu autora mlađi od 35 godina Danici M. Savić. Od 18 časova i 30 minuta zakazan je razgovor i čitanje u kojem učstvuju Mirjana Đurđević, Jovica Aćin, Goran Skrobonja. O autorima govori Dragan Babić, a razgovor vodi Tamara Babić.

Treba napomenuti da je Somborski književni festival pokrenut 2016. godine i odvija se u organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ i uz podršku Skupštine opštine Sombor, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Kulturnog centra „Laza Kostić“ i kompanije Sinagoga.

Redakcija

Redakcija