Za novu školsku godinu u Srbiji nekoliko modela nastave

Mladen Šarčević, ministar prosvete objasnio je kako će izgledati nastava ove školske godine ukoliko kovid 19 i dalje bude svugde oko nas.

On je istakao da je pripremljeno nekoliko modela i da je prosveta spremna da se u zavisnosti od epidemiološke situacije u hodu prilagođava.

Prema pisanju dnevnih novina „ALO!“ u pojedinim školama prostor i broj đaka ne zadovoljavaju ispunjenje svih epidemioloških pravila, pa će se zato nastava i prilagođavati po školama i potrebama. Škole i roditelji, odnosno đaci, moći će da se opredele koji im model nastave odgovara. Ukoliko se na primer opredele za onlajn važi isto pravilo jednako za sve – u školi se odgovara.

Praktično će biti izjednačen izbor, da li će raditi od kuće ili u školi, ali svi će morati da dođu u školu da bi bili propitani.

Nastava će se izvoditi samo uz epidemiološke uslove koji važe i u svetu – zbog distance od četiri kvadratna metra u učionicama može biti do 15 đaka. A, đaci će morati da nose maske. Nastava od 8.00, 11.00, 14.00 i 17.00 časova.

Prvi i drugi razredi kretaće ujutro u 8, imaće četiri časa i završavaće u 11.00. Posle najmlađih dolaze treći i četvrti razred i ostaju na nastavi od 11.00 do oko 14 časova.

Posle grupe od prvog do četvrtog u školu dolaze petaci i šestaci koji će svoja četiri časa imati od 14 do 17 časova, dok će sedmaci i osmaci biti u klupama od 17.00 do oko 20.00.

Svi oni imaće po četiri časa koja traju 35 minuta i redovne odmore.

Redakcija

Redakcija