(VIDEO) WTA tour započeo u Palermu, ATP tour kreće u Sinsinatiju

Najnovija vest u svetu tenisa jeste da je Masters turnir u Madridu planiran da se održi od 12. do 20. septembra otkazan. Kako sada stvari stoje ATP i WTA obaveštavaju da se Grand slem turnir USA Open ne otkazuje i održaće se od 31.avgusta do 12. septembra, uz posebne mere slične onima koje se sprovode u završnici NBA lige.

Uvertira u ovaj turnir je Masters Sinsinati koji će se održati na terenima Flašing Medouza od 20. do 28. avgusta i to će biti prvi turnir na ATP turu posle više od pet meseci pauze zbog korona virusa. Teniserke su ovih dana počele WTA tur u Palermu.

Na Grand slem turnir USA Open se očekuje nastup Filipa Krajinovića koji u Njujorku stiže kao 32. svetski teniser. Uz somborca Krajinovića, potvrđeno je učešće prvog reketa sveta Novaka Đokovića i Dušana Lajovića. Laslo Đere će u glavni deo turnira pokušati da uđe kroz kvalifikacije a Miomir Kecmanović je rezerva ukoliko neko od prijavljenih odustane.

Branilac titule Rafael Nadal odlučio je da odustane od učešća na Grend slemu u Njujorku, a od pre je najavljeno da neće biti ni Rogera Federera, tako da će ovo biti prvi Grend slem bez Federera i Nadala još od 1999. godine

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar