(VIDEO) Verifikovani sastavi Srpske lige Vojvodine i Vojvođanskih liga Sever, Istok i Jug

Fudbalski savez Vojvodine održao je elektronsku sednicu Izvršnog odbora i potvrdio da je sve spremno za početak takmičenja u ligama koji je predviđen za sredinu avgusta.

Na sednici je usvojeno niz važnih odluka vezanih za početak nove takmičarske sezone, među kojima i Propozicije svih takmičenja pod ingerencijom Fudbalskog saveza Vojvodine i imenovani su nadležni takmičarski, disciplinski i sudijski organi za predstojeću sezonu.

Verifikovan je sastav Srpske lige Vojvodine, kao i Vojvođanske lige Sever, Istok i Jug. Srpska liga Vojvodine je proširena i ove sezone će se u njoj takmičiti 20 klubova.

Novi srpskoligaši su „Sloboda“ iz Novih Kozaraca, „Mladost GAT“ iz Novog Sada i „Sloga“ iz Čonoplje, kao prvaci Vojvođanskih liga, „Stari Grad“ iz Bačke Palanke, „Tisa“ iz Adorjana i „Jedinstvo“ iz Stare Pazove koji u viši rang ulaze nakon odluke za “zelenim stolom”.

Srpska liga Vojvodine broji ove sezone 20 klubova. Vojvođanske lige su takođe proširene i brojaće po 18 klubova.Završetak jesenjeg dela predviđen za kraj novembra ove godine.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar