(VIDEO) Veljko Stojnić sa osvojenom belom majicom drugi u Bugarskoj

Jedan od najbolji srpskih biciklista, Somborac, Veljko Stojnić, u dresu reprezentacije Srbije, učestvovao je proteklog vikenda u Bugarskoj na Međunarodnoj dvodnevnoj trci „Putevima Rimljana“ i postigao izvanredan rezultat.

Na trci koja je vožena u gradu Banskom, Stojnić je osvojio 4. i 2. mesto po etapama, 2. mesto u generalnom plasmanu, gde mu je pobeda izmakla za samo 4 sekunde, kao i belu majicu, koja je namenjena za najboljeg mladog vozača u trci.

Reprezentaciju Srbije od utorka očekuje još jedna trka kroz Bugarsku. Ove trke se voze u okviru priprema za jubilarnu 60. Trku kroz Srbiju i 14. međunarodnu trku Beograd – Banjaluka, koja će se voziti od 1. do 7. septembra.Krajem septembra, Veljka očekuje povratnički nastup za njegov italijanski profi tim „Vini Zabu KTM“ u trci kroz Mađarsku sa kojim bi trebao da krene u pohod na svoje mesto u timu, za čuvenu trku„Giro di Italija“, koja je zbog pandemije pomerena za oktobar.

Podsetimo Srpski biciklizam na najpoznatijoj biciklističkoj trci na Svetu imao je samo jednog učesnika u 100 godina dugoj istoriji trke, Sašu Gajičića, 2002. godine.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar