(VIDEO) Veljko Šaponja u 2020. godini

Veljko Šaponja, prvak Sveta i Evrope u profesionalnom boksu u WBF i GBF asocijacijama , sada predsednik Federacije profesionalnih boksera Balkana i uspešan student Pedagoškog fakulteta u Somboru, proteklu godinu je proveo turbulentno, kao i većina stanovnika našeg Grada. Živi između dva grada Sombora i Rijeke, gde mu je porodica, uspešno savladava sve obaveze na fakultetu, pandemija mu je sve otežala, a posebno u vezi profesionalne bokserske karijere i rada u Federaciji profesionalnih boksera Balkana. Mnogo toga iili skoro sve je odloženo i sada čeka bolje i sigurnije dane.

„U životu Veljka Šaponje je uvek turbulentno i svašta se dešava. Ponosan na tome što sam priveo Fakultet kraju, upisao master studije 5 godinu i izabrana za prodekana za odnose za studentima. Što se tiče Federacije profesionalnih Boksera, tu smo odlučili da stanemo i sačekamo da sve prođe sa ovom pandemijom. Naravno zbog korone i zdravlja ljudi odlučili smo da prekinemo sve aktivnosti. Mi bokseri boksujemo za publike a kako nje nema na sportskim borilištima, sačekaćemo da sve prođe. Ova korona je katastrofa po narod i po državu, narod najviše pati i nije dobro“, ističe Veljko Šaponja.

Veljko je posle godina i godina provedenih u ringu odlučio da upiše Fakultet u svom Somboru i evo nedavno je izabran za prodekana za studente na Pedagoškom fakultetu i maksimalno se posvetio poboljšanju odnosa u komunikaciji između studenata i profesora.

„Posle svih titula i uspeha u životu imap sam veliku želju za Fakultetskom diplomu. Mnogi znaju da sam obrazovanje zapustio zbog teškog detinjstva ali kad su se sad uslovi stekli odlučio sam da iskoristim priliku. Prvo sam mislio da će to biti Beograd ali sam ipak to uradio u mom Somboru i izuzetno rangiranom Pedagoškom fakultetu.“

Federacija profesionalnih boksera Balkana je za sada u drugom planu iz opravdanih razloga.

„Imali smo u planu u maju da napravimo velili spektakl u centru grada, ali smo zbog situacije u Svetu odustali. Najvažnije je zdravlje i boksera i publike. Federacije će zaživeti sigurno samo kada sve ovo prođe)

Na kraju razgovora Veljko je svima poželeo srećnu Novu 2021 godinu.

„Svima bih poželeo da Vas Bog blagosilja i da uz Božiji blagoslov u Novu godinu uđemo mnogo zdraviji i jači. Svako dobro Vam želim“, završava Veljko.

Kompletan razgovor sa prvakom Sveta i Evrope u boksu i prodekanom Pedagoškog fakulteta u Somboru možete videti prvog dana 2021. godine na facebook i youtube kanalu TV „Sreće“.

 

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar