(VIDEO) Uspešna sezona za Karate klub „Ravangrad“ Sombor

Karate klub „Ravangrad“ koji predvodi iskusni karate znalac Slavko Vuković polako sumira rezultate u takmičarskoj sezoni 2020. Neka takmičenja su održana, dok su neka takmičenja odložena, zbog svima poznate situacije, ali sa do sada osvojenim trofejima i rezultatima možemo se ponositi, ističe Slavko.

Održano je Prvenstvo Srbije za poletarce pionire i nade u Čačku kao i Kup Vojovodine za kadete i juniore u Novom Bečeju,. Odložene aktivnosti su Kup Srbije za kadete i juniore, koji je trebao biti održan 4.jula i letnji avgustovski „Karate kamp-Apatin 2020“.

Ostvareni rezultati karatista „Ravangrada“ na Kupu Vojvodine u Novom Bečeju su sledeći: Prva mesta u katama u svojim kategorijama su osvojili kadet Nikola Zejak i kadetkinja Tamara Vučković a druga takođe kadeti Marko Horvatović i Marijana Čeljuska. Do bronzane medalju u katama stigao je i kadet Petar Rukavina. Treća mesta na Kupu Vojvodine osvojili su u svojim kategorijama i juniori Vukašin Vuković i Valentina Ostrogonac.Svi pomenuti takmičari su stekli pravo učešća na Kupu Srbije.

Na Prvenstvua Srbije za poletarce pionire i nade u Čačku u katama u konkurenciji „ženske nade“ srebrnu medalju je osvojila Kornelia Kručković dok je Andrej Blanuša, u katama u konkurenciji „muške nade“, osvojio bronzanu medalju. Petim mestima u izuzetnoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije morali su se zadovoljiti Irina Sabljić, Anja Loknar i Anđela Novaković.

Zahvaljujući rezultatima u protekloj sezoni za Letnji karate kamp u Apatin poziv su dobili : Vukašin Vuković, Valentina Ostrogonac, Irina Sabljić i Tamara Vučković.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar