(VIDEO) Uspešan debi Dušana Jevrića na klupi somborskog srpskoligaša

U okviru 6.Srpske lige Vojvodina „Radnički 1912“ je golovima u drugom poluvremenu pobedio ekipu „Feniks 1995“ rezultatom 3 : 0.

U prvih 45 minuta obe ekipe ne baš uverljive, tek po koja šansa sa obe strane ali gost dobija pravu priliku da povede u 39.minutu. Brz kontranapad „Feniksa“ prekida Popović startom u šesnaestercu, koji sudija Gnjatović ceni opravdano kao nedozvoljen start i svira kazneni udarac. Ipak mladi golman Pehilj čita udarac Jovanića i nedozvoljava protivniku da povede. Ovo je bila dobra opomena domaćinu pred odlazak na poluvreme.

U drugih 45 minuta somborska ekipa kreće mnogo bolje i agresivnije i u 54. minutu Šveljo pronalazi Bačića na ivici kaznenog prostora, ovaj koristi slobodan prostor, šutira i donosi svom timu vođstvo od 1 : 0. Ohrabreni postignutim golom ekipa nastavlja da napada i u najlepšoj akciji utakmice u 64. minutu Antunić šalje loptu drugi put u mrežu gostiju. Slavuljica je presekao napad gostiju, napravio dupli pas sa Kneževićem, a potom uposlio Antunića koji se našao sam pred golom gostiju i to je 2 : 0. Ovim golom je moral gostima pao i videlo se da je utakmica odlučena. Ipak domaći ne staju ređaju se šanske i pada i treći gol. U 85.minutu korner sa desne strane izvodi Popović a najsnažljiviji ispred gostujućeg gola je Šveljo i to je konačnih 3 : 0.

Ovo je bio uspešan debi Dušana Jevrića na klupi somborskog srpskoligaša, uspeo je da posle ne baš ubedljivih partija do sada,motiviše ekipu da pruži dobru čvrstu igru, da prvi put do sada ne primi gol i bude efikasna u napadu.

“Želim da čestitam momcima iz ekipe na sasvim zasluženoj i izuzetno važnoj pobedi. Posebno ističem jedan parametar jako važan za mene prvi put nisu primili gol u utakmici a bili su veoma efikasni. Imali smo dva različuta poluvremena, u prvom su verovatno tražili sebe, verovatno pod velikim psihološkim pritiskom i zbog mene kao novog trenera i zbog značaja rezultata u ovoj utakmici. Ali prevazišli su to u drugom poluvremenu i kao što se videlo odigrali odlično. Gost je imao priliku da povedu u prvom poluvremenu, ali eto bonus igrač mladi golman Pehilj je odbranom možda i prelomio utakmicu. Ovi momci imaju kvaliteta da igraju itekako timski a u svakom momentu neko od pojedinaca kao danas mladi Pehilj a i iskusni Popović može da svojim potezima povuče ostale. Ja pokušavam da vodim igrače iz utakmice u utakmicu, ovo smo sad završili idemo dalje, moramo da budemo na istom nivou i verujem i znam da ovi momci imaju taj kvalitet”, istakao je Dušan Jevrić.

„Radnički 1912“ je sada 8. na tabeli sa osvojenih 10 bodova što je 3 boda zaostatka za prvoplasiranom ekipom „Mladost“ iz Novog Sada. Sledeća utakmica je već u sredu 16.septembra kada se u 7. kolu ekipa „Radnički 1912“ sastaje sa „Radničkim“ u Zrenjaninu koji je trenutno 13.na tabeli sa 8. bodova.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar