(VIDEO) U toku upis dece u nižu Muzičku školu „Petar Konjović“ u Somboru

Tokom proteklog vikenda završen je upis u Srednju muzičku školu “Petar Konjović” u Somboru.

Prema rečima direktorice škole Milene Despotović odziv dece je bio solidan a u toku je upis dece u nižu Muzičku školu.

“Trenutno je u toku prijavljivanje za nižu muzičku školu odnosno za segment „Ciciban“, to je predškolski uzrast od pet godina. Prvi pripremni gde ide muzičko opismenjavanje i razvoj sluha i ritma i zatim od drugog razreda osnovne škole ide upis u redovnu osnovnu Muzičku školu i izbor instrumenata.

Upis traje do sledeće nedelje, prijavljivanje može da bude na telefon kancelarije muzičke škole 025/480-100 ili lično da se dođe a može se poslati i mejl na školsku adresu.

Imala bih sugestiju za Nižu školu za izbor instrumenta. Za gitaru su mesta sva popunjena, to je neki najpopularniji instrument. Mi imamo raznovrsne instrumente i sugerišem da se deca i roditelji malo infrormišu o instrumentima. Mogu pronaći o svakom instrumentu na Youtube kanalu Muzičke škole. Ima čitav niz duvačkih instrumenata: flauta, klarinet, oboa, blok flauta, truba i tuba, gudačke instrumente: violina, violončelo, tambura kao trzački instrument, klavir, harmonika, tradicionalno pevanje, tradicionalno sviranje, solo pevanje gde dolazi malo stariji uzrast, stariji od četvrtog, petog osnovne škole. Moja lično sugestija, svi su instrumenti lepi ali violončelo i oboa su bezrazložno zapostavljeni a veoma lepi i veoma popularni danas instrumenti. Slušaju svi „2 cellos“, oboa je nenadoknadiva u nekim najčuvenijim melodijama, tako da malo preporučujem da roditelji i deca poslušaju te instrumente, kao i ostale naravno i da izaberu koji je za njih najlepši.

Da napomenem nemamo proveru sluha zato što ove godine zbog situacije sa koronom smo sve promenili, samom prijavom dete će biti upisano ali treba da napišu predlog tri instrumenta. Pod jedan koji im se najviše sviđa pa drugu i treću opciju, ukoliko ne uspemo da izađemo u susret prvoj želji.“

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar