(VIDEO) U subotu i u nedelju nastavljaju se fudbalska prvenstva utakmicama 6. kola

„Radnički 1912“ domaćin je u 6. kolu Srpske lige Vojvodine u fudbalu ekipi „Feniksa 1995“, koja se do nedavno takmičila pod imenom „Bratstvo 1946“.

Obe ekipe su do sada ostvarile po 2 pobede i 2 poraza i jednom odigrale nerešeno i dele 10 i 11 mesto na tabeli. U ovu utakmicu domaća ekipa ulazi sa novim trenerom Dušanom Jevrićem iz Berana (Crna Gora). Dušan je igračku karijeru započeo 1990. godine u Crnoj Gori da bi u narednih 10 godina kao igrač bio između ostalog u fudbalskim klubovima „Priština“, „Obilić“, „Mladost“ lučani, „Napredak“ Kruševac, „Borac“ Čačak i „Spartak“ iz Subotice.

2002. godine započinje trenersku karijeru u „Mladosti“ iz Lučana. Vodio je prvoligaške fudbalske klubove širom Regiona a u sezoni 2009 – 2010 bio je trener i ekipe „Al Ahli“ iz Bahraina. Posle se vraća u Crnu Goru gde nastavlja karijeru u „Mornaru“ iz Bara. Prošlu sezonu je bio šef stručnog štaba ekipe „Željezničar“ iz Pančeva u Srpskoj ligi Vojvodine i ostvario veliki uspeh plasman u prvoligaško društvo. Takmičenje jeste prekinuto pre kraja zbog kovid situacije, ali Dušanova ekipa je napravila veliku bodovnu prednost, tako i da se nastavilo redovnim putem, plasman u viši rang ne bi došao u pitanje.

Uprava kluba iz Pančeva se ipak odlučila u dogovoru sa Jevrićem da u prvoligaško društvo uđe sa novim trenerom i ukazala se prilika somborskom klubu i njegoj Upravi da pregovara sa veoma iskusnim trenerom i dovede ga u svoje redove. Pregovori su uspešno obavljeni i Dušan Jevrić je od početka ove nedelje novi trener „Radničkog 1912“.

“Na početku bih se zahvalio Upravi kluba na ukazanom poverenju. Sa obzirom da sam prošle godine vodio jednu ekipu upravo u ovom rangu takmičenja, poznajem situaciju, poznajem Ligu i klubove i znam da je „Radnički 1912“ klub sa visokim ambicijama i željama da uradi to što je „Železničar“ koji sam ja vodio, tj ostvari plasman u viši rang takmičenja. Impresije prvih dana u klubu i u Vašem gradu su izuzetne, svi uslovi postoje za jedan dobar takmičarski rezultat. Bodovni saldo za mene nije uvek u prvom planu, najvažniji je odnos sa igračima, sa Upravom, kada sve to štima a još imamo kvalitet na terenu, rezultati moraju doći. Za razliku od prošlog kluba koji sam vodio, gde sam imao dosta vremena da upoznam ekipu, sada sam došao kada je takmičenje počelo i prvi mi je cilj da što pre upoznam igrače i njihove kvalitete. Neke već poznajem iz prošle sezone, ali ima i dosta novih. Radim ovaj posao već 20tak godina i nikad nisam ništa obećavao. Tako i sad, za mene je važno da upoznam igrače i skeniram njihove mogućnosti i da ih usmerim da uvek daju svoj maksimum. Ako me zadovolje ti rezultati idemo dalje, ako ne , prelazni rok nije završen, tražićemo igrače. Vreme je pokazatelj, videćemo, radićemo skoro svakog dana. Takmičenje je već počelo i dugo je na utakmici u subotu imamo priliku za jednu kvalitetnu utakmicu i nadam se važnoj pobedi za dalje takmičenje. Mislim da su se ovde u ovom trenutku stvari poklopile, imamo jednu dobru osnovu i lično se nadam da će ekipa pokazati prosperitet iz utakmice u utakmicu”, istakao je Dušan Jevrić, trener „Radničkog 1912“.

„Sloga“ iz Čonoplje u 6.kolu Srpske lige Vojvodina igra u subotu u Subotici, sa ekipom „Bačka 1901“. Obe utakmice počinju u 16 časova.

U 6.kolu Vojvođanske lige Sever „Radnički“ Sombor je u nedelju 13. septembra u 16h na Gradskom stadionu u Somboru domaćin ekipi „ČSK“ iz Čelareva.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar