(VIDEO) U Somboru registrovan 791 aktivan slučaj zaraze korona virusom

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Prema izveštaju Instituta epidemiološka situacija u našem gradu je i dalje kritična. Vodeći se ovim podatkom posetili smo Zavod za javno zdravlje Sombor, gde nam je Gordana Cvetić, lekar epidemiolog, saopštila statističke podatke aktivnog broja zaraženih korona virusom u celom Zapadnobačkom okrugu.

“Što se tiče situacije o trenutnom broju aktualnih slučajeva, imamo po opštinama. Još uvek je vodeći Sombor, doduše i najveća opština u regionu, sa 791 aktivnim slučajem. Za njim ide Kula sa 778 aktivnih slučajeva, Odžaci sa 453 aktivna
slučaja i Apatin sa 416 aktivnih slučajeva.

Prosto ne smem da kažem da se u nekim manjim naznakama vidi da smo manje opterećeni prijavama novootkrivenih ali evo prosto ne smem da se nadam jer nadam se da će biti još većeg opadanja oboljevanja u tim novoobolelim slučajevima. Nadam se da ćemo nekako proći i ovu slavu i Božić i Novu godinu koja nam predstoji ali evo kažem opet, apelujem i ja i svi zdravstveni radnici, i meni je slava, i zdravstveni radnici su isto tako ljudi koji sve to slave ali poštivajte, i zbog sebe i zbog nas da bismo lakše disali, lakše radili, lakše ušli u Novu godinu”.

Treba napomentui da se na teritoriji svih opština i gradova situacija ocenjuje kao vanredna.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik