(VIDEO) U Somboru počela vakcinacija građanstva protiv korona virusa

U Domu zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u Somboru počela je vakcinacija građanstva protiv korona virusa. „Fajzerovu“ vakcinu primilo je deset naših sugrađana koji su se prijavili preko portala „eUprave“.

„Danas je u Domu zdravlja Sombor započeta vakcinacija pacijenata koji su se prijavili preko „eUprave“. Njih je deset predviđeno danas da se vakciniše plus što imamo još dva pacijenta u rezervi ukoliko se neko od pozvanih ne odazove. Vakcinišemo „Fajzer“ vakcinom, pre svake vakcinacije vrši se evidencija i potpisivanje saglasnosti pacijenta za primanje vakcine, uvid u njegov zdravstveni karton, lekarski pregled, uvid u terapiju te se sprovodi vakcinacija. Pacijent dobija vakcinalni karton u kom je naveden tip vakcine i kada je primio vakcinu, te predviđeni termin revakcinacije. Svaki pacijent dobija savet da se javi upravo nama ukoliko se pojavi bilo kakav vid neželjenih reakcija ili nekih komplikacija“, rekao je dr Zdravko Hlodik.

Vakcinu je prva primila Ana Vakoš iz Bačkog Monoštora. Odmah nakon vakcinacije pitali smo je kako se oseća.

„Ja se sada osećam dobro. Ništa nije bolelo, to se ni ne oseti. Naravno, svakako bih preporučila svima da se obavezno vakcinišu“, istakla je Ana Vakoš.

Iz somborskog Doma zdravlja apeluju na sugrađane da se pridržavaju termina koji su dobili za vakcinaciju da bi se na taj način smanjile eventualne gužve.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik