(VIDEO) U Gakovu svečano otvoren renovirani Dom kulture

Dom kulture u Gakovu zablistao je novim sjajem. Naime, na inicijativu građana i Mesne zajednice, završena je druga faza rekonstrukcije Doma, čime je omogućeno da ovaj prostor otvori svoja vrata za kulturno umetničke, kao i druge sadržaje.

Radovi su izvođeni na kompletnoj rekonstrukciji unutrašnjosti zgrade,čime su obuhvaćeni stolarski, zidarski, armirački, limarski, keramički, molerski, gipsarski, elektro radovi, kao i postavljanje vodovoda i kanalizacije.

Dom kulture u Gakovu svečano su otvorili gadonačelnica Sombora Dušanka Golubović i predsednik Saveta mesne zajednice Gakovo Simo Marković.

„Završena je zapravo druga faza koja je podrazumevala kompletno unutrašnje uređenje ovog prostora, koji je namenjen kako za kulturno-umetnička društva, tako i za udruženja građana. Mislimo da za jedno naseljeno mesto poput Gakova ovaj prostor predstavlja zapravo jadan kapitalni objekat u kome svi oni koji se bave bilo kakvom vrstom civilnog angažmana, bilo humanitarnog, bilo kulturnog, ili nekog drugog, mogu da nađu svoje mesto. Koristim ovu priliku i da pozovem i sve one koji se bave kako decom, tako i mladima, ženama, kulturom i drugim aktivnostima, naravno i penzionere, da u ovom prostoru organizuju svoje aktivnosti, čime će ga zapravo oplemeniti i učiniti i samu svrhu ovog objekta i našeg ulaganja opravdanom. U tom smislu, radovi još predstoje, pre svega na fasadi i na grejanju, i to je svakako planirano za naredni period, a naše opredeljenje od početka jeste da pored grada Sombora i svako selo ima svoje mesto za kulturna dešavanja, što smo ranije već učinili u Staparu, Bačkom Monoštoru, a sada to činimo i u Gakovu, pre svega na inicijativu Saveta mesne zajednice i svih Gakovčana koji su ovo prepoznali kao potencijal svog mesta, te se nadamo da ćemo svi zajedno to i opravdati“ rekla je gradonačelnica Dušanka Golubović.

Ovaj sada, centar kulture u selu, ima veliku salu sa binom za manifestacije, kancelarije, toalete i salu za sastanke.

„Mi u Gakovu imamo više udruženja kako sportskih, tako i drugih. U poslednje vreme svi su nešto zatajili, uglavnom zbog nedostatka prostora. Sada smo dobili jedan prvorazredni objekat koji ima sve uslove za funkcionisanje i nadam se da će pre svega kulturno-umetničko društvo da oživi, da krene, a onda i mi svi ostali za njima. Udruženje Vrbljanaca, Korjeni, a nadam se da će i penzioneri, bez obzira što imaju svoje prostorije, naći svoj kutak ovde. Tu ćemo imati prostoriju za biblioteku, salu za sastanke, imamo i jednu veliku binu za održavanje manifestacija“ rekao je Marković.

Nakon svečanog otvaranja za sve prisutne upriličen je koktel.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar