(VIDEO) U centru Sombora održan online koncert

Koncert klasične muzike u izvođenju novosadskog orkestra „Kamerata Akademika“, koji je snimljen povodom novogodišnjih praznika u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, emitovan je na video bilbordu u centru Sombora.

Svako ko je prošetao ulicom Kralja Petra I i okolnim ulicama, imao je priliku da uživa u nadahnutoj izvedbi orkestra koji čine naši najtalentovaniji mladi muzičari.

„Mi se nalazimo na glavnoj ulici u Somboru gde uskoro počinje online koncert klasične muzike orkestra „Kamerata Akademika“ iz Novog Sada. To je novogodišnji koncert koji je Kulturni centar „Laza Kostić“ uz podršku Grada i Babler medije pripremio za sugrađane i sve poštovaoce klasične muzike koji se trenutno nalaze u Somboru. Moram da kažem da smo izuzetno ponosni na ovaj koncert. „Kamareta Akademika“ funkcioniše pri Akademiji umetnosti u Novom Sadu od 1988. godine, bili su aktivni do 1999. godine, pa ih je 2007. godine obnovio violončelista Marko Miletić i od tada oni beleže sjajne rezultate nastupajući na festivala i koncertima u najvećim gradovima u regionu ali i u inostranstvu.

Kulturni centar ovim koncertom želi da se zahvali sugrađanima na ogromnoj podršci koju smo imali u 2020. godini, tokom koje smo dokazali da bez obzira na postojeću situaciju možemo na kvalitetan način da održimo i sačuvamo kulturu“, rekao je David Firanj, urednik programa u Kulutnom centru „Laza Kostić“ Sombor.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik