(VIDEO) Svečanim polaganjem venaca obeležen Dan borca i Dan ustanka u Somboru

U Somboru u subotu obeležen je Dan borca 4.jul i Dan ustanka naroda Srbije 7.jul. Venci i cveće je položeno na Partizansko i Rusko groblje, zatim na Spomenik žrtvama fašizma kao i na spomenik u Parku heroja.

Polaganje venaca i cveća na spomenik poginulim borcima narodno oslobodilačke vojske izvršile su delegacije Gradske uprave , SUBNORa Sombor, Vojske Republike Srbije, Asocijacije žena odbor Sombor i Kola srpskih sestara.

Vence na Spomenik Ruskim borcima postavile su predstavnici SUBNORa Sombor, Vojske Srbije i Asocijacije žena odbor Sombor.

Na Spomenik žrtvama fašizma na Đurđevdanskom trgu, vence su položile predstavnici SUBNORa, Vojske Republike Srbije, Gradske uprave i Asocijacije žena odbor Sombor.

I na spomenik žrtvama ratova u Parku heroja, takođe vence su položile predstavnici SUBNORa, Vojske Republike Srbije, Gradske uprave i Asocijacije žena odbor Sombor. Ovom prilikom i na biste narodnih heroja u parku postavljeni su buketići cveća.

Ovim tradicionalnim činom Grad Sombor i njegove institucije, organizacije i udruženja su još jednom pokazale da nikad neće zaboraviti sve ljude koji su dali svoj život da bi danas imali ovakav grad kakav imamo.Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar