(VIDEO) SSK „Polet“ osvojio 7 bronzanih medalja na Prvenstvu Srbije

Plivači SSK „POLET“ Sombor učestvovali na Prvenstvu Srbije u kadetskoj, juniorskoj i apsolutnoj kategorije od 17. do 20. decembra na Beogradskom bazenu „25 maj“. Posle dužeg vremena, usled epidemiološke situacije, napokon je u Srbiji organizovano plivačko takmičenje. Prvenstvo Srbije u Beogradu okupilo preko 500 plivača iz svih krajeva Srbije koji su se zaželeli takmičenja.

Somborski klub predstavljali su juniori Marko Kolović , Nemanja Bukalov i Aleksa Duduković i kadeti Laura Ležaić i Maša Mraović . Do medalja su došli Marko Kolović koji je osvojio tri bronze i to na 200 mešovito,100 prsno i 50 prsno i Nemanja Bukalov koji je osvojio četiri bronze na 200 leđno, 100 leđno, 50 leđno i 50 delfin. Ležaic, Mraović i Duduković otplivali su svoja najbolja lična vremena ali su ostali bez medalja.

Ovo je veliki uspeh somborskih plivača i ostvaren je uz pomoć Gradske uprave, Gradskog štaba za vanredne situacije i Sportskog centra „Soko“, koji su ipak obezbedili sportistima da treniraju na bazenu, kada je on bio zatvoren za javnost zbog opšte epidemiološke situacije, i na tome se SSK „Polet“ zahvaljuje svima njima. A treba spomenuti i to da se u Beogradu na Prvenstvu Srbije ovoga puta plivalo u 50m bazenima a somborski plivači nemaju takve uslove i treniraju u manjim 25m bazenima.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar