(VIDEO) Sportskom centru „Soko“ dodeljen 2,1 milion za opremanje novog „Fitnes centra“

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Sportskog centra „Soko“ potpisali su ugovor o finansiranju opreme za opremanje novog „Fitnes centra“ na istočnoj tribini Gradskog stadiona.

Ovim ugovorom Pokrajinski sekretarijat obezbedio je sredstva u iznosu od 2.160.000 dinara za kupovinu opreme koja će služiti u trenažnom procesu vrhunskih i rekreativnih sportista, a nalaziće se na prostoru od 150 kvadrata u objektu na Gradskom stadionu . Ugovor je potpisan u sredu prilikom posete pokrajinskog sekretara za sport gradu Somboru.

Pokrajinski sekretar je ovom prilikom u pratnji gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović, direktora SC „Soko“ Darka Kosanovića i gradske većnice za sport Antonije Nađ Kosanović posetio trening Odbojkaškog kluba „Sombor“. Bivši vrhunski odbojkaš se obratio mladićima koje trenira Miloš Aleksić i poklonio im 10 takmičarskih odbojkaških lopti dok su somborski odbojkaši njemu poklonili novi dres OK „Sombor“ koji će nositi u narednoj takmičarskoj sezoni.

Posle toga pokrajinski sekretar je u pratnji domaćina obišao radove na izgradnji nove tribine i uređenja prostora na Gradskom bazenu SC „Soko“ koji je takođe projekat koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Radovi na postavljanju tribine i pratećeg mobilijara, uređenju travnatih površina i sportskih terena još nije završena a očekivanja su, kako je rekao direktor SC „Soko“, da se sve završi za sedam dana i bazen otvori oko 10.juna.

U službenim prostorijama zatvorenog bazena je zvanično potpisan Ugovor i radovi na opremanju novog „Fitnes centra“ mogu da počnu.

Pokrajinski sekreterijat za sport i omladinu je u proteklom periodu zajedno sa ovim, finansijski podržao sa 20 miliona dinara 74 projekta u Gradu Somboru istakao je na kraju posete Vladimir Batez.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar