(VIDEO) Somborski rukometaši počeli sa treninzima na terenu Poljoprivredne škole

Posle pauze od skoro dva meseca rukometaši Muškog rukometnog kluba „Somborelektro“ su se okupili i pod stručnim rukovodstvom počeli sa treninzima na otvorenom.

U dogovoru sa direktorom Poljoprivredne škole u Somboru otvoreno je dvorište škole sa terenima na kojima su počeli treninzi rukometaša svih uzrasnih kategorija. Do ove nedelje postojao je kontakt sa svim rukometašima i data su im uputstva kako do rade.

„Kada se uvidelo da je prvenstvo prekinuto igračima prvog tima su data upustva na koji način da rade i koliko toliko u kućnim uslovima održavaju jedan nivo sportske spremnosti. Svi smo jedva čekali da sve prođe i eto dočekali da dobijemo dozvolu da izađemo na teren i zajednički treniramo. Zahvaljujući Poljoprivrednoj školi dobili smo teren koji je odličan i evo okupili sve kategorije i počeli sa radom. Raduje me interesovanje najmlađih. Danas ih je došlo nekoliko, ali ovo je tek drugi trening i iz kontakta sa roditeljima saznajemo da će ih svaki sledeći trening biti sve više i više. Sa starijima će se raditi umerenim intezitetom jer se još ništa nezna kako će se stvari odvijati sa rukometom u Srbiji. Radi će se u grupama, sa poštovanjem dobijenih preporuka, a momcima počinju obaveze na fakultetima tako da ćemo uskladiti rad tako da ispunimo osnovne trenažnog procesa isčekujući odluku Rukometnog saveza“, istakla je Marija Miskin, trener MRK „Somborelektro“.

Počelo se sa radom, ali do sada se još ništa ne zna kako će se završiti započete Lige u Srbiji. „Somborelektro“ je odigrao u Prvoj ligi Srbije grupa Sever 13 kola i ostvario saldo od 5 pobeda, 8 poraza i sa 10 osvojenih bodova drži 9 mesto na tabeli. Sezona u kojoj je najmlađi tim ovog ranga u Srbiji imao za cilj sticanje iskustva za ekipu koja je sastavljena od igrača koji su svi ponikli u somborskoj školi rukometa, je prekinuta. Ima li naznake kad i kako će se nastaviti.

„Čujemo neka govorkanja da se ide ka tome da se prvenstva poništavaju, ali znamo da su to samo razmišljanja ljudi iz rukometa da se ipak još ništa ne zna. U nekim zemljama Evrope odlučeno je već da se ne igra nastavak, a kako će biti kod nas videćemo. Mi smo u svakom slučaju počeli sa radom, pa šta bude – biće“, zaključuje Miskin.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar