(VIDEO) Somborski karate klubovi veoma uspešni na Prvenstvu zone Bačka za mlađe uzrasne kategorije

Takmičari Karate kluba „Somborac“ osvojili su 18 medalja na Prvenstvu zone Bačka za mlađe uzrasne kategorije poletarce, pionire i nade, održanom 20.februara u Bačkoj Palanci. Osvojeno je jedanaest zlatnih, šest srebrnih i jednu bronzanu.
Zlatne medalje u disciplini kate pojedinačno u svojim kategorijama osvojili su: Milica Galović, Milana Bakić, Aljoša Milisavljević, Lana Krizmanić, Kristina Kosanović , Đorđe Hristov, Mihailo Gligorević, Jana Mijatović i Veljko Galović.
U ekipnoj konkurenciji mešoviti tim nada u sastavu: Đorđe Hristov, Aljoša Milisavljević i Kristina Kosanović, kao i mešoviti tim pionira u sastavu: Milica Galović, Aljoša i Aleksandar Stojakov takođe su osvojili zlatne medalje.

Srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su: Filip Krizmanić, Tara Jurić, Aljoša Stojakov, Kristina Kosanović i Đorđe Hristov, a u ekipnoj konkurenciji kata tim ženskih nada: Tara Jurić, Lana Krizmanić i Jana Mijatović. Bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Aleksandar Stojakov. Bilo je ovo kvalifikaciono takmičenje za Prvenstvo Vojvodine, koje se održava 7.marta.

Karate klub „Ravangrad“ je i ovog puta na Prvenstvu zone Bačkaimao takmičare u sportskim borbama i katama. Kada su u pitanju borbe, u svojim kategorijama Irina Sabljić osvojila je zlatnu medalju a Anja Loknar je bila srebrna. Zlatne medalje u katama su osvojili Robert Holo, Kristijan Kovačević i Lara Orban. Srebrno odličje osvojio je Andor Novak i Una Bezbradica, a bronze su pripale Anđeli Galić, Anđeli Vilhelm i Mini Munjas. „Ravangrad“ za predstojeće prvenstvo Vojvodine koje će biti održano 7. marta u Novom Bečeju ima 12 kvalifikovanih

Karate klub „Dušan Staničkov“ Sombor na Prvenstvu zone Bačka za mlađe uzrasne kategorije imao je 10 predstavnika u disciplini kate i osvojio isti broj medalja. Kod dečaka poletraraca medalje u svojim kategorijama osvojili : Milan Radmilović zlatna medalja, Nikola Vulin srebrna medalja i Nenad Lukić i Filip Stanković bronzane medalje. Kod devojčica medalje osvojili poletarka Iskra Ivanović srebrnu medalju, pionirka Lea Jakšić zlatnu medalju, dok su kod nada zlatne medalje osvojili Drina Bodrožić, Daria Đurković i Bojana Lakićević, dok je srebrnu osvojila Aleksandra Radmilović.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar