(VIDEO) Somborski kajak klub počeo sa treninzima

Kajak klub „Sombor“ pozvao je prošle nedelje svoje kajakaše, uronio svoje kajake u Veliki Bački kanal i počeo sa treninzima.

Pod rukovodstvom bračnog para Kosanović počelo se sa trenažnim procesom po svim preporukama nadležnih zdravstvenih i sportskih institucija. Radi se u grupama, tri puta nedeljno počev od najmlađih do seniora.

O svemu tome porazgovarali smo sa bivšom vrhunskom kajakašicom, sada trenerom Antonijom Nađ Kosanović.

“Kako je Vlada Republike Srbije donela odluku o uvođenju vanrednog stanja i prekidu svih sportskih aktivnosti i mi smo ispoštovali te odluke. Ali evo pre dve nedelje smo počeli ponovo i radimo sa svim generacijama u grupama i držimo se svih preporuka. Zadovoljni smo odazivom najmlađih jer ih je svakim treningom sve više i dolaze nova lica. Za sada radimo lakše trenažne procese, koje ćemo pojačavati kako vreme prolazi. Do prvog juna nema takmičenja, a onda očekujemo krajem juna prva takmičenja za najmlađe“, istakla je Antonija.

Kao i prošlih godina i ove godine će biti prilike za rekreativne vožnje kajakom za sve Somborce.

“Naravno da i to planiramo. I sada već pokušavamo da ubedimo roditelje koji dovode decu na trening da i oni uđu u kajak i zaveslaju malo. Ovo je sport za one od 7 do 77, nema starosnih granica. Veliki su benefiti koje za zdravlje nosi ovaj sport. Važno je znati plivati, a bavljene ovim sportom rešava i respirativne probleme, ojačava i ispravlja kičmeni stub, ovde nema dodatnog opterećenja, čovek sedi u kajaku, vesla intezitetom koji sam određuje, uopšte veslanje je zdravo u svakom smislu. Otvoreni smo za sve, i pozivamo somborce da dođu i zaveslaju Velikim Bačkim kanalom i kvalitetno provedu slobodno vreme na otvorenom u prirodi“, završava Nađ Kosanović.

Treninzi za članove kluba su ponedeljkom, sredom i petkom od 16 časova, a kao što je rečeno za sve rekreativce i ljubitelje prirode i zdravih stilova života u ponudi je čamac i veslo i Veliki Bački kanal.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar