(VIDEO) Sombor postao deo projekta „Odbojka zove – moj prvi smeč“

U prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije proteklog vikenda potpisana još pet ugovora za organizaciju besplatnih škola odbojke u okviru projekta „Odbojka zove – moj prvi smeč“ za dečake uzrasta do 14 godina.

U projektu koji sprovodi Odbojkaški savez Srbije uz podršku Regionalnih odbojkaških saveza od sad će učestvovati i Grad Sombor. Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i Dejan Bojović, direktor seniorskih reprezentacija Srbijesu obavili razgovor i potpisali Ugovor sa Milošem Aleksićem iz Odbojkaškog kluba „Sombor“ koji će besplatnu Školu odbojke voditi u našem gradu.

„Ovaj projekat je izuzetno odrađen od strane Odbojkaškog saveza Srbije, maksimalno su se potrudili da se popularizuje muška odbojka. Mi kao grad Sombor i Odbojkaški klub koji ima puno dečaka u svim uzrasnim kategorijama maksimalno ćemo iskoristiti ovu priliku koju smo dobili. Drago mi je da smo prepoznati od strane Zorana Gajića i rukovodstva OS Srbije, kao sredina za sprovođenje ovog projekta i trudićemo se da to i opravdamo“, rekao je Miloš Aleksić, OK „Sombor“.

Pored Sombora u projekat su sad još uključeni Prokuplje, Lebane, Medveđa, Baljevac na Ibru i Batočina a Škola odbojke se sprovodi već u Velikom Gradištu, Turiji, Gornjem Milanovcu i Smederevskoj Palanci.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar