(VIDEO) SEC organizuje akciju „Poklanjajmo i kada nisu praznici“

Somborski edukativni centar u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Sombor i Katoličkom Crkvom Presvetog Trojstva u Somboru organizuje akciju za najmalđe sugrađane pod nazivom „Poklanjajmo i kada nisu praznici“.

„Somborski edukativni centar je u prvom kvartalu ove 2021. godine rešio da još jednom obraduje decu iz kategorije ranjivih grupa i ovaj put smo to rešili da uradimo u saradnji sa dve najveće verske zajednice u Somboru – Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Sombor i Katoličkom crkvom Presvetog Trojstva u Somboru. Moto ove naše akcije koju pokrećemo je „Poklanjajmo i kada nisu praznici“ s obzirom da mi poklanjamo i imamo tradicionalnu akciju podele paketića deci iz ranjivih grupa oko Novogodišnjih i Božićnih praznika. Međutim, mi smo rešili da napravimo još jednu akciju i da to bude poruka da je potrebno i poželjno poklanjati i kada nisu praznici – dakle tokom cele godine i da pošaljemo tu neku poruku deljenja i solidarnosti bez obzira na neki kanlendarski povod. U ovoj akciji pomažu nam naši dugogodišnji prijatelji Arigatou fondacija iz Japana koja kroz program Children’s Solution Lab podržava ovu našu inicijativu, zahvaljujući kojoj smo mi obezbedili neka sredstva da poklonimo oko 15 do 20 paketića deci iz ranjivih grupa, ali bismo želeli da udvostručimo materijal i sadržaj koji koji bismo popakovali da bismo duplo već broj dece uspeli da obuhvatimo“, istakao je Srđan Vlaškalić iz Somborskog edukativnog centra.

Srpska pravoslavna crkvena opština Sombor i Katolična Crkva Presvetog Trojstva u Somboru pomogle su Somborskom edukativnom centru oko izbora dece kojoj su paketići najpotrebniji.

„U ime somborskog sveštenstva i crkvene opštine Sombor zahvaljujem se upravi Somborskog edukativnog centra na pozivu za učešće u ovoj dobrotvornoj akciji. Mi smo u saradnji sa našim veroučiteljima organizovali jedan sastanak da odredimo koja bi deca trebala da dobiju pomoć“, rekao je Aleksandar Verić, parohijski đakon pri hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Somboru.

Donacije u vidu školskog pribora i slatkiša svi zainteresovani građani mogu doneti u prostorije Somborskog edukativnog centra, koje se nalaze na adresi Staparski put 16, svakog radnog dana od 9 do 17 časova, sve do 28. februara.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona – 064 330 45 82

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik