(VIDEO) Savet za bezbednost Grada Sombora podelio 100 auto sedišta za naše najmlađe sugrađane

U dvorištu Županije organizovana je dodela 100 auto sedišta za naše najmlađe sugrađane koje je obezbedio Savet za bezbednost saobaćaja Grada Sombora. Podeli auto sedišta prisustvovao je Antonio Ratković, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Sombora.

Treba napomenuti da je Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora nabavku auto sedišta finansirao preko naplate kazni nesavesnim vozačima na teritoriji Grada Sombora, kao što se finansiraju i druge aktivnosti koje Savet sprovodi.

„Ovo je druga podela auto sedišta u 2020. godini. Pre mesec dana podelili smo sedišta za prvih 100 beba rođenih u 2020. godini. Nakon toga smo raspisali javni poziv kako bi mogli da se prijave roditelji dece koja su rođena u 2019. i 2020. godini, a koji u prethodnim konkursima nisu dobili sedište, tako da smo sve te roditelje uključili u naš program podele auto sedišta. Ovo je već četvrta godina kako je Savet za bezbednost saobraćaja počeo sa podelom i od prvih 20 sedišta (koliko je bilo dodeljeno 2017. godine) danas imamo situaciju da delimo 200 sedišta. Nadam se da će u budućnosti Savet moći da obezbedi auto sedišta za svu decu rođenu tokom jedne kalendarske godine. Za koji dan nas očekuje i podela sedišta za bicikl. Prošle godine smo podelili 80 sedišta, ove godine delimo 200. Cilj Saveta za bezbednost saobraćaja je pre svega briga za naše najmlađe učesnike u saobraćaju i time ćemo se i dalje rukovoditi“ izjavio je Ratković.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik