(VIDEO) Rukometni savez Vojvodine uručio Plakete za zasluge Zorici Vojnović Krčmar i Vesni Abutović Tomajek

Zorica Vojnović Krčmar i Vesna Abutović Tomajek, bivše reprezentativke Jugoslavije u rukometu, osvajačice medalja na Olimpijskim i Svetskim prvenstvima nagrađene su od strane Rukometnog saveza Vojvodine povodom jubileja „70 godina rada Rukometnog saveza Vojvodine“.

Plakete za zasluge uručio im je u Crvenki na prigodnoj svečanosti, generalni sekretar pokrajinskog saveza Slobodan Višekruna u prisusrvu Jožefa Holperta, Branislava Zeljkovića i Milorada Lajića. Zorica i Vesna su ponikle u Crvenki a jedan deo svoje uspešne karijere provele su u Somboru RK „Bane Sekulić“ i ŽRK „Sombor“.

Zorica Vojnović Krčmar je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Moskvi (1980). Igrala je na Svetskom prvenstvu 1978.godine u Čehoslovačkoj gde je osvojeno peto mesto i četiri godine kasnije u Mađarskoj na kojem je osvojena bronzana medalja. U svojoj karijeri, pored „Crvenke“, nastupala je i za RK „Bane Sekulić“ iz Sombora.

Vesna Abutović Tomajek je za reprezentaciju nastupala na Svetskom prvenstvu 1986. u Holandiji, gde je osvojeno šesto mesto i 1990.godine u Južnoj Koreji kada je osvojena srebrna medalja. I ona je nakon nastupa u „Crvenki“, zaigrala za ŽRK „Sombor“.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar