(VIDEO) „Radnički 1912“ uspešno završio dvomesečne pripreme

Somborski srpskoligaš „Radnički 1912“ završio je dvomesečne pripreme za početak nove sezone u Srpskoj ligi Vojvodina pobedom u Beogradu nad takođe srpskoligašem ekipom „Stepojevac Vaga“ i to rezultatom od 4 : 1.

U utakmici odigranoj u subotu dvostruki strelac je bio iskusni Ognjen Šveljo, koji je došao iz čonopljanske „Sloge“ i možemo reći jedno najvećih pojačanja somborske ekipe, a u listu strelaca upisali su se i Darko Terzić i Gojko Pavić.

Ekipa iz prošle sezone je pretrpela velike promene, počev od trenera do velikog broja igrača. Sudeći po odigranih 8 pripremnih utakmica i bilansom od 7 pobeda i jednim nerešenim rezultatom, tim koji sada predvodi Nebojša Maksimović obećava pre svega dobar fudbal a nadamo se i dobre rezultate. Poslednje promene u somborskoj ekipi su bile prošle nedelje. Tim Nebojše Maksimovića je napustio Zlatko Liščević, koji se u dogovoru sa klubom vratio u kruševački „Trajal“ a uprava „Radničkog 1912“  je dovela je dva proverena odbrambena igrača, Dragana Svitića  iz „TSC“ iz Bačke Topole i Đorđa Lazovića iz čačanskog „Borca“.

U subotu, 15. avgusta startuje nova takmičarska sezona Srpske lige Vojvodine. „Radnički 1912“ u prvom kolu novog šampionata igra na gostujućem terenu protiv „Slobode“ iz Novih Kozaraca. U drugom kolu 22. avgusta u Sombor dolazi „Borac“ iz Sakula. Utakmice se za sada igraju bez prisustva publike.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar