(VIDEO) Pojedinačno prvenstvo Srbije u kuglanju i Kup Srbije za mlađe kategorije

Danilo Mandić, kuglaš somborskog kluba „Vihor“, nije uspeo da se umeša u borbu za medalju na Pojedinačnom prvenstvo Srbije u kuglanju, koje je održano proteklog vikenda u Banji „Junaković“.

Danilo je bio 6.nosilac na takmičenju i na startu nokaut faze iz daljeg takmičenja pobedio ga je Velimir Joković iz „Spartaka 024“ iz Subotice. Na završnici pojedinačnog Prvenstva Srbije je učestvovao i Nemanja Musulin iz Apatina, koji je porazom u polufinalu od Nikole Matijaše iz kluba „Partizan“ Beograd osvojio bronzanu medalju. Nikola je u finalu poražen o Slobodana Simonovića iz novosadske „Vojvodine“.

U ženskoj konkurenciji prvakinja Srbije je Jasmina Anđelković, kuglašica novosadske „Alimente“, a druga je Hermina Lukač iz zrenjaninskog „Kristala“.

Na kuglani u Apatinu održan je i Kup Srbije za mlađe kategorije. Zapadnobački okrug predstavljale su kuglašice „Apatina“. U kategoriji mlađih kadetkinja Noemi Neđbeli i Tamara Barać zauzele su treće odnosno četvrto mesto, dok je Jelena Barać bila četvrta u kategorija starijih kadetkinja.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar