(VIDEO) Počeo 10. Kup nacija u boksu za žene

Borbe na 10. Kupu nacija u boksu za žene, koji se održava u Somboru, započele su ponedeljak u Gradskoj hali.

Konačna lista učesnika jednog od najkvalitetnijih takmičenja u ovom sportu je 12 nacionalnih selekcija i 75 bokserki. Pored Srbije učestvuju su selekcije Austrije, BiH, Belorusije, Češke, Maroka, Malija, Slovačke, Turske , Hrvatske kao i najjače Svetske reprezentacije Kazahstana i Rusije koja brani trofej osvojen prošle godine u Somboru.

U prvom danu eliminacionih borbi održano je 8 mečeva u kojima su akteri bili i 5 takmičarki iz Srbije. Pobedu je ostvarila juniorka Nikolina Stevanović koja je jednoglasnom odlukom sudija pobedila Selenu Takač, koleginicu iz reprezentacije Srbije. Ostale takmičarke su nastupale u seniorskoj konkurenciji Nažalost protivnice su bile bolje i mečeve su izgubile Kristina Nađ Varga od rivalke iz Kazahstana, Snežana Šiljković od članice Ruske reprezentacije i Aleksandra Rapaić u meču sa takmičarkom iz Maroka.

I drugog dana na programu je 8 borbi i Srbiju će predstavljati 4 takmičarke i to seniorka Nina Radovanović u meču sa protivnicom iz Belorusije, juniorka Sara Ćirković koja ima za protivnicu reprezentativku Malija, zatim seniorke Nina Stajković u meču sa takmičarkom iz Slovačke i Sandra Bril u meču sa protivnicom iz Turske.

Podsetimo 10.Kup nacija u boksu za žene organizuje Bokserski savez Srbije kome je tehnički partner BK „Sombor“.Takmičenje se odvija bez prisustvova publike publike i to u konkurenciji školarke, juniorke, kao i konkurenciji mladih, odnosno seniorki. 14. januara su četvrtfinala, 15. j polufinala i 16.januara finalne borbe. Polufinala i finala direktno prenosi TV Arena fight.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar