(VIDEO) Osnovan novi samostalni dzudo klub „SenSei IN“

Rezultati rada sekcije inkluzivnog dzudoa koji radi pri Džudo i sambo klubu „Bačka“ doveli su do toga da se u našem Gradu formirao i novi samostalni dzudo klub „SenSei IN“.

Više o motivima i realizaciji i podršci u ostvarivanju ove ideje koja će posle administrativnih formalnosti sa pravim radom krenuti sa početkom naredne godine rekla nam je Sajonela Krga, predsednica komisije za unapređenje dzudoa kod osetljivih grupa u Džudo savezu Srbije.

„Sport osoba sa invaliditetom generalno nije razvijen u našij zemlji kao što je u evropskim zemljama i nephodna mu je velika podrška. Veliki i pozitivni rezultati se postižu u lečenju osoba sa invaliditetom u trenucima kada su oni u Sali i na sportskom terenu. Možemo se pohvaliti da u Somboru inkluzivni džudo postoji od 2013 godine, radom u Školi „Vuk Karadžić“. Posmatrajući naš rad Grad Sombor se priključuje 2018. godine sa maksimalnom podrškom. Zahvaljujući našoj saradnji Sombor je postao poznat ne samo u okruženju nego i celoj Evropi iz ovog dobrog primera oformljena je Komisija za unapređenje dzudoa kod osetljivih grupa u Džudo savezu Srbije. To je sada jedan od retkih saveza koji u svom sastavu ima komisiju i za osobe sa invakliditetom, što je mali korak u normalizaciji i nediskriminaciji društva. Pre neki dan smo oformirali novi samostalni Dzudo klub „SenSei IN“. Osnivanjem ovog kluba omogućava nam veliki korak u dostupnosti evropskim fondovima koji će nam puno značiti u našem radu“, istakla je Sajonela Krga.


Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar