(VIDEO) Održana prva auto kros trka na novoizgrađenoj adrenalinskoj stazi u Rančevu

Proteklog vikenda u Sombor se na velika vrata vratio auto sport. Na novozgrađenoj andrenalinskoj stazi u Rančevu održana je prva auto-kros trka za „Veliku nagradu grada Sombora“.

Na održanom takmičenju bilo je prijavljeno četrdeset takmičara iz četiri kluba koji su stigli iz Rume, Beograda, Miletića i Sombora.

Prema rečima Gorana Ratkovića, direktora trke, auto kros je disciplina koja raste i polako zauzima mesto koje joj pripada.

„Ovo je disciplina koja je još u povoju, koja iz godine u godinu raste. Prošle godine smo imali samo jednu stazu u Miletiću, sada imamo tri staze, tako da auto-kros raste iz godine u godinu. Sve je više i klubova i vozača, uvodimo nove klase, više automobila, vozni park je mnogo bogatiji nego nekada. Bližimo se nekim pravilima Centralno evropske zone i mislim da smo na dobrom putu da to za koju godinu bude jedna jako dobra priča“, rekao je Ratković.

Predstavnici organizatora ovom prilikom uručili su zahvalinice za podršku organizaciji trakmičenja Gradu Somboru, Antoniju Ratkoviću, zameniku gradonačelnice, Antoniji Nađ Kosanović, članu Gradskog veća za oblast omladine i sporta i Zoranu Bojiću predsedniku Sportskog saveza Grada Sombora.

Kada je reč o rezultatima, u klasi do 1200 kubika najbolji je bio Goran Milić, dok je u klasi do 1400 kubika najbrži bio Željko Brkljač. U klasi do 1600 kubika najbolju trku odvezao je Nikola Milić, a u klasi preko 2000 kubika prvo mesto zauzeo je Stojan Avramović.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik