(VIDEO) Održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u 2021. godini

Crveni krst Sombor, u saradnji sa partnerima iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, organizovao je danas 5.januara prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi organizuje u 2021. godini . Akcija se odvijala u terminu od 9 do 13 časova u prostorijama Centra za edukaciju Crvenog krsta Sombor.

Kao i prethodnih godina, na prvoj akciji u novoj kalendarskoj godini odazivaju se predstavnici Gradske uprave i ovoga puta su bili predvođeni gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem

„Pre svega bi se zahvalio svim ljudima koji su se danas odazvali akciji, kao i onima koji nisu tuali su redovni davaoci krvi. Evo mi smo hteli svojim primeroma da podstaknemo druge da se uključuje jer nečija krv može puno nekome da znači. Mi iz Gradske uprave ćemo gledati da svaki put kad ispunjavamo uslove, da se odazovemo akciji. Sada su tu poteškoće sa virusom i znamo koje su potrebe za ovom dragocenom tečnošću. Nekome malo značiće nekom puno i možda život , pa pozivamo sve koji mogu da dođu i odazovu se ovom pozivu“, istakao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Napominjemo da se prilikom organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi poštuju se procedure i preventivne mere radi sprečavanja prenosa virusa na akcijama prikupljanja krvi, u skladu sa propisima i donetim merama i to: pre akcije vrši se dezinfekcija prostorija i radnih površina, postavlja se dezobarijera i vrši se dezinfekcija ruku svi učesnika akcije, svi zaposleni u Crvenom krstu, kao i volonteri koriste zaštitna sredstva, ekipa Zavoda za zaštitu krvi koristi svoju zaštitnu opremu i po završetku akcije ponovo se radi dezinfekcija prostora.

U prvom satu akcije odazvalo se 13 dobrovoljaca a o konačnom broju dobrovoljaca biće te obavešteni u narednim informativnim emisijama TV Sreće.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar