(VIDEO) Održana promocija knjige „Sećanje“ autora Saše Kostalića

„Sećanja“ je naziv knjige Saše Kostalića koja je predstavljena u utorak u Sali Ugostiteljskog objekta „Karibo“.
Saša Kostalić je rođeni somborac. Završio je Osnovnu i Učiteljsku školu u svom gradu a u Novom Sadu Prirodno matematički fakultet – smer Geografija.

Radni vek prosvetara obavljao je u uglavnom u Somboru, ali i u Nemačkoj, u gradu Bremen. Kako sam kaže, veliki je zaljubljenik u prirodu, pecanje i tamburu. Pitali smo Sašu Kostalića kada se odlučio da počne da piše i čega se on to seća u ovoj knjizi.

“Knjiga je nastala u vreme korone, buduži da smo mi penzioneri imali dosta slobodnog vremena. Sve se događa u Somboru gde sam završio osnovnu i srednju školu. Škola i tambura su me odvela u Novi Sad. Za vreme boravka u Somboru jako dugo sam bio izviđač i veliki deo ove knjige čine doživljaji sa izviđačkih izleta. Usled ovih okolnosti imao sam mnogo vremena i želeo sam nešto da napišem o sebi i ostavim to svojoj deci. U velikom problemu sa objavljivanjem knjige pomogao mi je akademik Ivan Gutman, na čemu mu se i ovom prilikom mnogo zahvaljujem“, istakao je Saša Kostalić.

U prepunoj Sali somborskog restorana knjigu su somborcima predstavili lični prijatelji Saše Kostalića profesor Milenko Popić i akademik Ivan Gutman.

U publici su se nalazile mnoge ličnosti koje su spomenute u pisanim redovima knjige. U razgovorima uz potpisivanje knjige zaključilo se da Saša nije sve napisao i da se očekuje da nastavi da piše, što je autor i potvrdio.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar