(VIDEO) Održana 6. sednica Skupštine Grada Sombora

U Velikoj sali zgrade Županije održana je 6. sednica Skupštine Grada Sombora.

Na samom početku usvojen je zapisnik sa prethodne sednice, a pre usvajanja dnevnog reda, isti je dopunjen za jednu tačku, pa se tako pred Odbornicima našlo 20 tačaka dnevnog reda.

Sa većinom glasova za usvojen je predlog Odluke o budžetu Grada Sombora za 2021. godinu. Izvestilac po ovoj tački bio je Sava Dojić, član Gradskog veća za oblast finansija i privrede. Prema njegovim rečima najznačajniji deo budžetskih sredstava biće usmeren na komunalnu oblast i kapitalne projekte. Plan bruto budžeta za 2021. godinu iznosi 3.454.110.657 dinara.

Usvojen je i predlog kadrovskog plana Gradske uprave Grada Sombora za 2021. godinu.

Takođe, Skupština je dala saglasnost na program poslovanja svih Javno komunalnih preduzeća – „Čistoća“, „Energana“, „Parking servis Sombor“, „Prostor“, „Vodokanal“, „Vodovod“ Bezdan“ i „Zelenilo“.

Između ostalog usvojen je predlog Odluke o prvim izmenama i dopunama odluke o opštinskim putevima, ulicama i nekategorisanim putevima na teritoriji Grada Sombora kao i predlog odluke o Usvajanju projekta javno privatnog partnerstva rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji Grada Sombora.

Zasedanje sednice završeno je odorničkim pitanjima.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik