(VIDEO) Obnovljen „Skejt park“ u Somboru

“Skejt park” koji od 2014. godine postoji na Prvomajskom bulevaru u Somboru, dobio je potpuno nov izgled.

U protekle dve nedelje u organizaciji Grada Sombora dopremljena je nova oprema i sprovedene su sve radnje kako bi dotrajale sprave bile su zamenjene novim, a osim zamene ubačeno je još novih sprava i park je sada osim za vožnju skejta prilagođen i za vožnju rolera kao i BMX bicikla.

“Skejt park” sada čini osam elemenata na šest sprava, obnovljena je asfaltirana podloga pogodna za vožnju, a oko parka od pre postoje ograda, klupe, korpe za otpatke kao i tabla sa obaveštenjem o uslovima korišćenja sprava.

Otvaranje i završetak radova u subotu, 17. maja, obeležila je poseta gradonačelnice Sombora, kao i vožnja iskusnih vozača na rolerima, skejtovima i BMX biciklovima, koji su uz glasnu muziku i podeljene sokiće i slatkiše deci, svim zainteresovanim sugrađanima, pokazali kako pravilno treba da se upotrebljava park za ovakve namene.

“Skejt park je nešto što smo planirali da obnovimo tokom prošle godine. Radovi su počeli krejem 2019. i sklonjene su oštećene sprav, a čim su se stvorili uslovi za radove počelo se sa renoviranjem i obnovljanjem komplet parka. Sada kad su radovi završeni to više nije samo Skejt park nego se tu mogu voziti i roleri i BMX biciklovi, i nadamo se da će mnogo nove dece i omladine naći svoje mesto na ovom terenu.

Nadamo se da smo dali novi izazov omladini i svima koji žele da se uključe tj. kojima želje i mogućnosti to dozvoljavaju. Ovo je nova prilika za rekreaciju i sport , kao i šansa za malo zabave i rekreacije na otvorenom prostoru koja nam je svakako potrebna posle svih uslova koje smo svi imali u vreme epidemije”, istakla je Dušanka Golubović gradonačelnica Grada Sombora.

Ovom prilikom gradonačelnica Sombora najavila da je u planu još radova u ovom parku.

“Ovom prilikom obaveštavamo da planiramo da pored skejt parka ovde izgradimo i jedan teren za basket , tako da će ljubitelji i tog sporta naći svoje mesto u parku Prvomajskog bulevara”, završava gradonačelnica Sombora.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar