(VIDEO) Nezapamćeno nevreme pogodilo Sombor i okolinu

Veliko nevreme praćeno obilnim padavinama, vetrom i gradom pogodilo je juče oko 18,30h teritoriju Sombora, prouzrokujući lomljenje stabala i velikih grana.

Grad veličine lešnika pogodio je teritoriju Grada Sombora, ali u nešto manjoj količini nego u naseljenim mestima.

Najveću štetu pretrpela su naseljena mesta Bački Monoštor, Bezdan i Riđica gde su polomljena stabla padala na stambene objekte i saobraćajnice.Prvi na udaru našli su se voćnjaci i vinogradi, a veća materijalna šteta je načinjena kako na
usevima tako i na pojedinim domaćinstvima.

Ispred Javno komunalnog preduzeća “Zelenilo” više nam je rekla Nadežda Radojević.

“U toku jučerašnjeg dana bilo je 18 intervencija, palo je devet stabala i devet krošnji. Nešto u gradu, nešto u naseljenim mestima, Monoštor, Riđica, Kolut, Čonoplja… U toku današnjeg dana smo već odradili 12 intervencija ali se građani javljaju još uvek, tako daa ne mogu da kažem da je tih 12 za današnji dan konačan broj. Jako puno kiše je palo, negde oko 70L, krošnje su se natopile vodom i postale teške. Udari vetra su bili veliki i to se tako nekako i moglo očekivati da ta najstarija stabla tako završe vek.

Mi smo odmah intervenisali, bilo je pet ekipa koje su odmah izašlena teren, mobilni su, uvek tako izlaze na teren i sklonili smo sve tako da nijednog trenutka nije bio saobraćaj u prekidu a danas to sklanjamo skroz do kraja.“

Za sada najveća šteta u Somboru je u ulici Matije Gupca gde su bođoši pali preko kolovoza.

Načinjena je velika šteta. Palo je oko 69 L po m2 a prema podacima meteorološke stanice u Somboru, olujni vetar dostizao je udare od 18,8 m/s.

Radnici Odeljenja za održavanje parkovskog i javnog zelenila su i tokom jutra nastavili sa sanacijom, a o procenimaterijalne štete ćemo vas blagovremeno obaveštavati u našim vestima.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar