(VIDEO) Nevreme napravilo veliku štetu u Bačkom Monoštoru

Nevreme koje je pre dva dana zadesilo Sombor i okolinu, najviše je pogodilo naseljena mesta Bački Monoštor, Bezdan i Riđicu.

Tim povodom ekipa naše televizije uputila se u Bački Monoštor kako bi saznala više o šteti koju je pretrpelo ovo naseljeno mesto.

Ispred Mesne zajednice Bački Monoštor više nam je rekao Dalibor Forgić.

“Imali smo tu nesreću da nas je zahvatilo nevreme u dva naleta. Prvo oko pola četiri, jedno petnaest minuta je trajalo. Led je tukao preko sela i u ataru. Led je bio i do veličine ping pong loptice. Pričinjena je velika šteta kako na usevima tako i na fasadama, roletnama Zelenilo nam je u selu stradalo. Poslednjih godina smo u saradnji sa JKP “Zelenilom” posadii nekoliko hiljada sadnica, a sada je sve to rastureno kao i cveće, cvetne leje, sve nam je unušteno, videćemo šta će biti od toga.

Najveća šteta je počinjena u ataru gde su ostale samo stabljike i kukuruz rasturen, sve je lišće isfronslano. Šta će od toga biti procenitelji će reći. Odmah kada je bio prvi nalet nevremena izašle su interventne ekipe JKP
“Zelenila” i Elektrodistribucije iz Sombora, počeli su da otklanjaju kvarove na električnoj mreži, nekoliko desetina stabala su počeli da režu i sklanjaju sa kuća, sa puteva. Tokom noći su došli i ponovo radili i sutradan ceo dan.”

Najviše su oštećeni voćnjaci i vinogradi a meštati kažu da ovakvo nevreme u životu nisu videli.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar