(VIDEO) Nastavlja se Intereg IPA projekat Mađarska Srbija „Sombor – Baja Zelene staze“

Na Svestki dan mladih 12. avgust Grad Sombor je organizovao „Kajak avanturu“ na Velikom Bačkom kanalu, koja je bila deo Prekograničnog Intereg IPA projekta Mađarska Srbija „Sombor – Baja Zelene staze“.

Podsetimo ovaj projekat je započeo 2018 godine i u njemu učestvuje Grad Sombor zajedno sa prekograničnim partnerima Gradom Baja i Turističkom organizacijom Grada Baje. Program se finansira iz Evropskog fonda, a ukupna vrednost odobrenog projekta je 403.971,56 evra, dok je učešće Grada Sombora 10%. U okviru projekta otvaren je „Kajak centar“ Sombor, organizovana obuka vožnje kajaka, „Kajak avanture“, ultramaraton „Sombor-Baja“, i izgrađena su biciklistička odmorišta na „Eurovelo 6“ biciklističkoj ruti.

Na jučerašnji dan projekat se nastavio sa istim partnerima i istim ciljem afirmacijom kako zelenog turizma, tako i sporta, i organizovanjem brojnih manifestacija.

“U okviru produžetka ovog projekta Grad Sombor je osmislio i realizovaće 4 aktivnosti. Jedna od aktivnosti će biti u skorije vreme nabavka biciklova, koji će se koristiti u okviru biciklističkih tura, planirano je da se snimi jedan promotivni video o vožnji rekreativnim kajakom, organizovaće se još nekoliko biciklističkih tura a evo danas realizuje aktivnost organizovanja „Kajak avanture“. Izabrali smo za ovu aktivnost, baš današnji dan 12. avgust – Svetski dan mladih, da bi čestali ovom prilikom svim mladima Sveta njihov dan. Na današnjoj aktivnosti okupili smo se u Kajak centru i koristimo kajake koji su dobijeni u okviru projekta a pozvali smo članove Crvenog krsta Sombor da nam se pridruže u „Kajak avanturi“, i ovom prilikom održe nekoliko prikaza pružanja prve pomoći”, istakla je Melita Danilović, član Projektnog tima Grada Sombora.

Pored toga što se simbolično obeležio Svetski dan mladih i nastavio projekat „Sombor – Baja Zelene staze“ ova aktivnost imal je cilj promocije nove turističke ponude „Kajak avantura Grada Sombora“.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar