(VIDEO) Nastavak priprema somborskih učesnika za takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“

Petnaestogodišnji Luka Škibola, učenik Srednje muzičke škole „Petar Konjović“, ovogodišnji je predstavnik Grada Sombora na najvećem dečijem muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“.

Nakon ukidanja vanrednog stanja u Somboru je održana proba, što nam je bio sasvim dovoljan povodom da posetimo našeg predstavnika i popričamo sa njim. Na samom početku razgovora Luku smo pitali kako je odlučio da se prijavi za ovo takmičenje.

„Moja drugarica je trebala da se takmiči, ali zbog obaveza oko upisa na Muzičku akademiju morala je da odustane, pa su tražili njenu zamenu. Ona je tako predložila mene i ja sam došao na njeno mesto. Predstavljaću Kraljevinu Švedsku, a odabrana pesma mi se baš sviđa. Vežbao sam dok je bilo vanredno stanje u kućnim uslovima, sada radimo dalje i spremamo se“, zaključuje mlađani Luka.

Probu je vodila Marina Stefanović, asistent edukatora za vokalne probe.

„Danas sam po prvi put imala priliku da čujem Luku, koje inače odličan. Prošle godine Sombor je predstavljala sjajna Ivona Dajmanović, ali mislim da Sombor i ove godine ima odličnog predstavnika. Luka ima veliki pontecijal, a s obzirom da ima petnaest godina mislim da će izrasti u ozbiljnog pevača. Festival „Srbija u ritmu Evrope“ če se sigurno održati samo još uvek nije poznat datum, za sada je u planu kraj juna početak jula, naravno ako ne dođe do nekih drugih promena planova. Buduči da je završeno vanredno vreme, trudićemo se da što više iskoristimo vremena do finala. Danas će proba trajati dva sata, tu su i koreografi koji će raditi sa igračima“, ističe Marina Stefanović.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik