(VIDEO) Narodno pozorište Sombor ponovo otvara vrata za svoju publiku

Narodno pozorište u Somboru ponovo je otvorilo vrata za svoju publiku. Repertoar zvanično počinje u petak, 18. septembra sa pretpremijerom predstave „Predsednice“ Vernera Švaba u režiji Jane Maričić.

Ovo je bio idealan povod da se posetimo Narodno pozorište i popričamo sa upravnicom Bojanom Kovačević. Na samom početku našeg razgovora pitali smo je o završetku radova koji su podrazumevali zamenu dasaka na Velikoj sceni pozorišta.

„Pre nekih desetak dana smo završili radove na zameni dasaka na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Završeni su svi radovi koji su podrazumevali skidanje gornjeg sloja poda, hoblovanja i farbanje. Nakon toga su naše glumice iz predstave „Predsednice“ koju smo počeli da spremamo u martu ponovo izašle na veliku scenu i završavaju se finalne pripreme za premijeru predstave“, započinje razgovor Bojana.

Predstava „Norveška danas“ učestvovala je na festivalu u Topoli i tom prilikom osvojila nagradu.

„Da, predstava „Norveška danas“ u režiji Ninoslava Đorđevića je učestvovala na 7. Festivalu duodrame u Topoli, a naša divna glumica Sofija Mijatović dobila je specijalnu nagradu za ulogu Julije u toj predstavi“.

Zanimalo nas je šta posetilac koji dođe u pozorište treba da zna i kako da se ponaša u skladu sa propisanim preporukama.

„Ono što mi molimo svu publiku jeste da ukoliko ima bilo kakve simptome bolesti covid-19 ne dolazi u pozorište. što se tiče same procedure pri ulasku u Narodno pozorište to su naravno dezobarijere, dezinfekcija ruku i merenje telesne temperature. Takođe molimo publiku da ima razumevanja i stpljenja prilikom ulaska i izlaska i da se drži ta preporučena fizička distanca. Mi naravno tako i prodajemo karte, da je izmešu gledalaca razmak, a takođe je obavezno i nošenje maske tokom boravka u prostorijama Narodnog pozorišta Sombor“, između ostalo istakla je Bojana.

Podsećanja radi, biletarnica Narodnog pozorišta radi po redovnom radnom vremenu od 10 do 14 i od 18 do 20 časova. Broj mesta je smanjen je na 160, a predstave će se odigrati uz poštovanje svih propisanih mera.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik