(VIDEO) Narodno pozorište Sombor – nagrada „Bojan Stupica“ i januarski repertoar

Početkom godine Narodno pozorište Sombor objavilo je informaciju da je predstava „Tartif“, koja je rađena po motivima originalne Molijerove drame, autorski projekta reditelja Igora Vuka Torbice, osvojila bijenalnu Nagradu za režiju „Bojan Stupica“ za 2019. godinu.

„Ta vest koliko je radosna toliko je tužna u istom trenutku, dakle naš tragično preminuli kolega Igor Vuk Torbica nagrađen ja za režiju za predstavu „Tartif“ nagradom „Bojan Stupica“. To je najvažnija nagrada za režiju koja se dodeljuje u našoj zemlji,a dodeljuje je Udruženje dramskih umetnika Srbije. Kao što je naš kolega glumac Ninoslav Đorđević rekao – Igor Vuk Torbica je neko po kome bi ta nagrada trebalo da se zove i prosto da se nije desilo to što se desilo teško bi bilo zamisliti da je iko tu nagradu osim njega toliko zaslužio“, ističe Bojana Kovačević, upravnica Narodnog pozorišta Sombor.

Narodno pozorište objavilo je repertoar za mesec januar na kojem se nalazi pet predstava. Vrata pozorišta za publiku otvaraju se 15. januara, kada će biti izvedena predstava „Duet za solistu“. Izvođenje predstave je zakazano za 18 časova.

„Nakon „Dueta za solistu“ slede predstave „Ćelava pevačica“, koju smo premijerno izveli u decembru i samo smo tu premijeru odigrali, ali već u ovom mesecu pulikać će uživati u dva izvođenja. Takođe na repertoaru je jedna od novijih predstava „Predsednice“, tu je još „Tenor na zajam“ i monodrama „Ovo nije državni posao.“

Sredinom decembra počele su probe predstave „Tramvaj zvani želja“ u režiji Juga Đorđevića. Zanimalo nas je kako napreduje rad na predstavi i kada možemo da očekujemo premijeru.

„Da, započeli smo rad na predstavi Tenesi Vilijamsa „Tramvaj zvani želja“ u režiji mladog i nagrađivanog,a prvi put kod nas, Juga Đorđevića. Glumci rade, probe su u toku. Radionice takođe rade punom parom u smislu scenografije i kostima, a premijera nas očekuje krajem februara“, završava Bojana.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik