(VIDEO) MRK „Somborelektro“ posle priprema u Kučevu nastavio rad u Gradskoj hali

Ekipa MRK „Somborelektro“ koju predvode iskusni Milan Miskin i Davor Dunklerposle priprema u Kučevu nastavio rad u Gradskoj hali. Somborski rukometaši započeli su pripreme prošlog meseca na prostoru oko Gradske hale, i posle par nedelje usledio je odlazak u Kučevo na pripreme.

“Bili smo na pripremama u Kučevu, sedam dana i imali smo izvaredne uslove. Imali smo halu na raspolaganju 24 sata, teretanu, bazen, i to smo maksimalno iskoristili. Evo došlo je napokon vreme da uđemo u našu halu i nastavimo sa radom dalje”, istakao je Davor Dunkler, trener.

Koliko ste zadovoljni sa terminima koje ste dobili u Gradskoj hali ?

“I dalje smo na tri termina nedeljno, što je premalo za nešto više. Za neki veći napredak i usavršavanje igrača treba nam nešto više, ali šta je tu je, moramo se uklapati”, rekao je Davor Dunkler, trener.

“U Kučevu je bilo odlično, trenirali smo tri puta nedeljno. Ipak svi smo srećni što se vratili u našu halu, jer najviše volimo ovde da treniramo”, rekao je Marko Maksimović, kapiten ekipe.

Kakva su očekivanja od nove sezone u Prvoj ligi Srbije ?

“Očekivanja su da budemo u sredini tabele. Protivnike sve poznajemo.I dalje smo najmlađa ekipa u ligi i cilj nam je da stičemo iskustvo koje će nam u budućnosti mnogo značiti”, Marko Maksimović, kapiten ekipe.

Ulazak u svoju halu posle toliko vremena obradovao je sve rukometaše ali još više ih je obradovalo to što sa njima u narednom periodu treniraju somborski internacionalac i reprezentativac Dragan Tubić i kapiten ženske reprezentacije Srbije Katarina Krpež Šlezak .

Katarina je posle veoma uspešnih igara u Mađarskoj kao i u dresu reprezentacije napravila pauzu prošle godine zbog trudnoće. Sada kada je promenila klub , jer trenutno je član ekipe „Rostov“ u Rusiji, sprema se za povratak na teren, ali zbog situacije sa korona virusom još uvek ne može da se priključi ekipi koja je već uveliko počela takmičenja. Pored toga što čeka da se smiri situacije krene na put u Rusiju, Katarina jedva čeka i povratak u reprezentaciju.

“Kada je sve ovo počelo sa koronom bila sma prvo u karantinu jer sam došla iz Mađarske. Bilo je malo teško biti 28 dana kući, ne izlaziti nigde. Posle je bilo mnogo lakše , ali mnogo drugačije nego pre. Imaš ograničenja, ne možeš da treniraš gde hoćeš i kako hoćeš. Sad je mnogo bolje, teretane su proradile, evo sad i hale. Treniram, provodim slobodno vreme sa porodicom i eto uživam malo. Trebala sam već da odem u junu u Rusiju ali još ne mogu proći u taj deo Sveta. U svakom slučaju čekaju me tamo i jedva čekam da odem. U planu je krajem septembra i okupljanje reprezentacije Srbije i nadam se da će situacija biti takva da mogu da se uklopim i te termine, što jedva čekam”, Katarina Krpež, reprezentativka Srbije u rukometu.

Kako gledate na sadašnju situaciju u somborskom rukometu ?

“Sombor je uvek bio poznat po rukometu i ima uvek mnogo talenata, kao i danas ovde. Drago mi je što je tako i nadam se da će se to popeti na veći nivo, da će što više ljudi to prepoznati i dati im podršku kao sponzori, jer to je danas itekako potrebno u sportu” istakao je Katarina Krpež, reprezentativka Srbije u rukometu.

Internacionalac Dragan Tubić, rukometaš koji je prve korake na rukometnom terenu napravio u Somboru a kasnije napredevao preko Subotice i Čačka do beogradskog „Partizana“ i Super lige Srbije. Odlične igre su ga dovodile i u reprezentaciju Srbije i pružile mu u priliku za pozive u velike klubove iz Evrope. Trenutno je zbog problema sa povredama kao i situacije sa koronom trenutno bez angažmana, ali se nada i priprema za skorašnji povratak na teren među rukometne profesionalce.

“Zadnju utakmicu sam odigrao sredinom marta, posle sam želeo da napravim novi korak u karijeri, promenim klub, zemlju ali ova korona je sve zakomplikovana i igračima i klubovima. Ali šta je tu je evo sad bar treniramo sa loptom. Raduje me ovakav rad sa ovim momcima i što mogu i da im malo pomognem i podelim svoja iskustva sa njima. Poznajem i Damira i Miskina, lepo je videti kako rade, prave zapažene rezultate i raduje me da rukomet i dalje živi u Somboru”, Dragan Tubić, rukometaš.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar