(VIDEO) Maratonci Aleksandar Kikanović i Ivica Tasić istrčali „Humanitarni maraton“ za Jovanu iz Odžaka

Maratonci Aleksandar Kikanović iz Loznice i Ivica Tasić iz Odžaka trčali su u nedelju 23. novembra „Humanitarni maraton“. Deonicu 36 kilometara, od Sombora do Odžaka su istrčali kako bi animirali ljude da u što većem broju doprinesu prikupljanju novčanih sredstava potrebnih za lečenje četvorogodišnje Jovane Barišić iz Odžaka.

Jovana je dete iz blizanačke trudnoće, rođena pre vremena. Dijagnistikovana joj je cerebralna paraliza, kvadriplegija, strabizam i epilepsija. Kako bi Jovana prohodala potrebno je skupiti 7 miliona dinara za lečenje.

„Molim Vas ajde da dignemo celu Srbiju, jedna kafa je 200 dinara, pa ajde odvojite od te kafe i uplatite preko sms sredstva za malu Jovanu. Izvinite zbog suza ali jako sam emotivan i volim decu. Ajde da sledeće godine na rođendan Jovanin dođemo kao gosti bez kamera i zajedno sa Jovanom trčakaramo po dvorištu“, istakao je Aleksandar Kikanović iz Loznice.

„Srećan sam što uz Aleksandra učestvujem u ovoj akciji i želim ovom prilikom da pozovem sve ljude da pošalju bar jednu sms i da se skupi potreban novac da se Jovana što pre izleči“, rekao je Ivica Tasić iz Odžaka.

Majka male Jovane Dragana Barušić se zahvalila maratoncima…

„Nama je potrebno 7 miliona dinara u prve dve godine kako bi Jovana uspela da se izbori sa ovom bolesti. Htela bi da se zahvalim ovim momcima na velikom gestu, hrabrosti i volji da pomognu mom detetu. Šta da kažem drugo, zajedno smo jači. Uz pomoć svih nas , svako po malo pa biće dobro“, između ostalog rekla je Dragana Barušić.

Lekari tvrde da Jovana ima šanse da prohoda ukoliko se sredstva skupe i terapije sprovedu u naredne dve godine. Svi koje žele da pomognu mogu određena sredstva uplatiti na ž.r. 160 – 600000766432- 41 ili poslati sms sa tekstom 891 na broj 3030.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar