(VIDEO) Kreće fudbalska sezona na somborskim stadionima

U subotu, 15. avgusta fudbalsku sezonu bez prisustva publike u Somboru otvara „Radnički“ Sombor, koji u prvom kolu Vojvođanske fudbalske lige Sever dočekuju ekipu „Vrbas“ sa početkom u 17 časova. Somborska ekipa je jedna od najmlađih u takmičenju i odmah na početku ima težak zadatak jer Vrbašani ove sezone važe za jednog od favorita za ulazak u viši rang.

Pored „Radničkog“ u ovom rangu predstavnika će nastupati i komšije „Mladost Apa“ iz Apatina i „Tekstilac“ Odžaci. Apatinci dočekuju „Hercegovac“, dok će „Tekstilac“ ugostiti „Bačku“ iz Pačira.

U nedelju 16. avgusta u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor u prvom kolu OFK „Omladinac“ otvara sezonu na svom terenu na Bukovcu sa ekipom „Maglić“ iz Bačkog Maglića dok „ŽAK“ gostuje u Bačkom Gračacu ekipi „Borac“. Domaćin na otvaranju sezone su i „Kordun“ iz Kljajićeva koji dočekuje ekipu „Budućnost“ iz Mladenova kao i „Stanišić 1920“ koji je domaćin ekipi „Radnički 1918“ iz Ratkova. Sve utakmice se igraju sa početkom u 17,30 časova.

Najbolje rangirani fudbalski klub našeg grada „Radnički 1912“ sezonu u Srpskoj ligi Vojvodine započeće gostovanjem u Novim Kozarcima gde igra sa ekipom „Sloboda“, početak u 17 časova. U isto vreme „Sloga“ iz Čonoplje svoje debitantsko učešće u ovom rangu takmičenja počinje na svom terenu utakmicom sa ekipom „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela .

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar