(VIDEO) HKUD „Vladimir Nazor“ – završnica projekta „Raspust u Nazoru“

Hrvatsko kulturno umetničko društvo „Vladimir Nazor“ redovno učestvuje na svim javnim pozivima koji se raspisuju na loklanom, pokrajinskom i republičkom nivou, pa se tako projekat „Raspust u Nazoru“ realizuje podrškom Grada Sombora prema konkurs „Program za mlade 2020“.

U okviru projekat održale su se radionice iz oblasti folklora, sporta i umetnosti, a polaznici su bili naši najmlađi sugrađani.

„Nazor“ je kao iznenađenje za sve polaznike radionica pripremio iznenađenje u vidu piknika i priliku da se upoznaju sa neretvanskom lađom koja je jedinstvena na ovim prostorima.

„Projekat se zove „Raspust u Nazoru“, mi imamo 11 aktivnih sekcija koje su manje ili više aktivne, ali sad smo u fazi podmlađivanja i ovo su sve akcije bile porđene tom planu. Mi već tri godine apliciramo na projekte za mlade. Ove godine smo, s ozbirom na koronu i ostale prepreke, dogovorili da napravimo projekat „Raspust u Nazoru“, ali tako da svi ovi mladi koji su u tim sekcijama odabrali čime bi se bavili tokom raspusta, pa je tako sportska sekcija imala najviše radi, vajarska radionica radi skoro dva meseca. Ovaj izlet je bio iznenađenje, a to je njihovo upozvanja sa neretvanskom lađom koja je jedinstvena na ovim prostorima, a ona je urađena uz pomoć Vlade Vojvodine, pre četiri godine. Naše učesnike trenutno voze profesionalni lađari „Salašari somborski“ koji već godinama uspešno postižu rezultate“, istakla je Marija Matarić ispred Hrvatskog kulturno umetničkog društva „Vladimir Nazor“. a

Treba napomenuti da su se sve aktivnosti u sklopu projekta „Raspust u Nazoru“ održavale u skladu sa preporučenim merama Kriznog štaba Republike Srbije.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik