(VIDEO) HKUD „Vladimir Nazor“ održao „Godišnji sabor“

Hrvatsko kulturno umetničko društvo „Vladimir Nazor“ održao je u nedelju „Godišnji Sabor“.

Na Saboru posle uvodne reči predsednika društva izabrano je radno predsedništvo i zapisničar i počelo se sa radom. Na dnevnom redu su bili godišnji Izveštaji pročelnika sekcija koje rade pri društvu, zatim Izveštaji Saveta za kulturu kao i Nadzornog odbora, blagajnika i predsednika.

Izveštaje je započeo Bojan Jozić sa predstavljanjem rada starije Folkorne sekcije i izveštajem Saveta za kulturu, nastavili su Kristina Pekanović sa izveštajem o malom Folkloru, zatim Šima Raić sa izveštajem o radu Dramske sekcije.

Usledili su izveštaji o radu Tamburaške sekcije i Pevačke grupe. Marija Matarić je podnela izveštaje o radu na projektu Digitalizacija arhivske građe društva pod nazivom „Nazor- čuvar tradicije somborskih Hrvata“ i o radu mlađe dramske i recitatorske sekcije. Pavle Matarić je izveštavao o radu sportske i likovne sekcije.

Anton Kovač je podneo izveštaj o radu literalne sekcije, Alojzije Firanj o listu „Miroljub“ Hrvatsko kulturno umetničkog društva „Vladimir Nazor“ koji društvo već 23 godine izdaje i to veoma uspešno i Ana Ilić Panjković o radu sekcije za rukotvorine i grnčarsko vajarske sekcije.

Posle izveštaja Nadzornog odbora, blagajnika i predsednika usledile su konstruktivne diskusije i zaključak da problemi postoje ali i da rešenja za njih postoje. Uradiće se sve da Hrvatsko kulturno umetničko društvo „Vladimir Nazor“ ostvari sve zacrtane planove i zadrži sve vrednosti koje su sticane u 80 i više godina postojanja.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar