(VIDEO) Gradsko veće potvrdilo odluku Komisije za raspodelu sredstava iz budžeta grada u oblasti sporta

Predlog za raspodelu sredstava iz budžeta grada u oblasti sporta za 2020. godinu prihvaćen je od strane Gradskog veća na 208 sednici održanoj u ponedeljak 10.avgusta.

Grad Sombor je za finansiranje dela godišnjih programa klubova opredelio dvadeset miliona dinara, a za stipendije sportista dva miliona dinara.

Za novac iz budžeta grada ove godine je konkurisalo 87 klubova . 5 miliona i 990 hiljada dinara podeljeno za realizaciju sportskih programa od posebnog značaja za Grad Sombor i to 3 miliona i 490 hiljada Fudbalskom klubu „Radnički 1912“, zatim 900 hiljada Košarkaškom klubu „Džoker“, 850 hiljada Somborskom Sportskom Klubu „Polet“ i 750 hiljada Rvačkom klubu „Soko“. Ostalih 14 miliona podeljeno je na 76 klubova i sportskih organizacija koje su učestvovale na konkursu. Kompletan spisak se može videti na zvaničnom sajtu Grada Sombora.

Na Konkurs za Stipendije najperspektivnijih sportista stiglo je 28 prijava a Komisija odabrala 20. Za kadetski uzrast stipendija je 7, za juniorski 8 a senirski 9 hiljada mesečno. Konačan spisak se može videti takođe na zvaničnom sajtu Grada Sombora.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar