(VIDEO) Gradski fudbalski savez Sombor izabrao i nagradio najbolje u 2020. godini.

Gradski fudbalski savez Sombor je kao i prethodnih godina nagradio prigodnim plaketama , najbolje igrače, trenere, klubove i sportske radnike u prethodnoj godini . Ovoga puta je bio to bilo veoma skromno i više formalno nego prethodnih godina , naravno zbog situacije sa aktuelnim merama u vezi pandemije sa virusom Covid 19.

U Sali somborske Preparandije dodellu nagrada organizovali su Gradski fudbalski savez u saradnji sa Sportskim savezom Grada Sombora.

Plaketu za „najuspešniji klub dobio je srpskoligaš „Radnički 1912“, koji je uspeo da održi u prošloj godini srpsko ligaški status i u novoj polusezoni zauzima visoko drugo mesto sa velikim ambicijama u budućnosti. Plaketu je primio direktor kluba Zoran Janjatović.

„Ovo je za nas velika nagrada i veli podstrek za sezonu koju smo završili. Polusezonu smo završili na drugom mestu , istina sa velikim zaostatkom ali igramo dalje i nadamo se, šanse ipak postoje. Imamo veliku podršku Grada Sombora, Skupštine Grada i moramo to da opravdamo. Slede sada pripreme za drugi deo sezone, ekipa ide na Palić, uslediće verovatno i neke promene, sastav će se pojačati i bićemo spremni za drugi deo“, istakao je Zoran Janjatović direktor FK „Radnički 1912“.

Plaketu za „najuspešnijeg fudbalera sa prostora Gradskog fudbalskog saveza“ je i ove godine dobio fudbaler superligaša ekipe „TSC“ Saša Tomanović. „Najbolji fudbaler“ koji trenutnoi igra za ekipu Gradskog fudbalskog saveza Sombor je Igor Antunić napadač i najbolji strelac ekipe „Radnički 1912“.

„Pre svega želim da se zahvalim celoj ekipi na rezultatima, jer da nije njih nebi nija tako igrao. Ovo je i njihov rezultat. Za mene ova nagrada znači mnogo, podiže mi samopuzdanje i nadam se još boljim igrama. Imali smo malo slabije rezultate na početku sezone, pa smo eto sada dosta zaostali za vodećom ekipom. Ali to je fudbal i dok ima matematike, kako kažu, imamo i šansu. Ovde ću biti sigurno do kraja sezone a šta će biti dalje videćemo“, rekao je Igor Antunić, napadač FK „Radnički 1912“.

Najbolji golman je jedan od najmlađih prvotimaca somborskog superligaša Filip Pehilj. Bonus igrač u prvom timu iskoristio je šansu tog pravila takmičenja i dokazao se dobrim odbranama tako da veoma često ostaje na terenu i svih 90 minuta.

Plaketu „Najperspektivniji igrač“ dobio je Nebojša Mančić igrač „Sloge“ iz Čonoplje.

„Najbolji omladinac“ je igrač „Radničkog 1912“ Nemanja Vidaković dok je „Najbolji kadet“ Dejan Đurđev iz ekipe „Radnički 1912“. „Najbolji pionir“ je Dalibor Prodanović iz ekipe „ŽAK“ Sombor.

U fudbalu velike zasluge za uspehe igrača imaju treneri. Plaketu za „Najboljeg trenera“ dobio je Igor Radusinović trener omladinske ekipe „Radnički 1912“.

„Za „Radnički 1012“ i za mene lično ovo je bila uspešna godina. Ovde u klubu sam nepune dve godine i ova nagrada mi je veliki podstrek za dalji rad i usavršavanje u ovom trenerskom poslu. Sve to mi omogućuje dobar klub kao što je „Radnički 1912“ i dobra ekipa sa kojom radim na čemu im se mnogo zahvaljujem. Prvi tim ne treba da brine za budućnost, jer iz omladinskog pogona ima dosta igrača koji će vrlo brzo kucati na vrata prvog tima. Meni ostaje da se usavršavam dalje, sledi mi krajem januara polaganje za licencu „A“ a zatim idemo na „profi licencu“ koja je vrh trenerske struke“, rekao je Igor Radusinović, trener Omladinske ekipe FK „Radnički 1912“.

„Najperspektivniji sudija“ je Bojan Carić a „najbolji sportski radnik“ je predsednik FK „Sloga“ iz Čonoplje Josip Koberski.

Manifestacija je završena dodelom plakete FK „Stanišić 1920“ kao ekipi koja je „Hit jeseni 2021 godine“ i nagrade za „Fer play“ koju je dobila ekipa FK „Dinamo 1923“ iz Bačkog Brega.

Plakete su dodeljivali Zoran Bojić predsednik SSG Sombora i Goran Leković sekretar Gradskog fudbalskog saveza Sombor.Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar