(VIDEO) Gradonačelnica Grada Sombora obišla vrtiće “Vrapčić” i “Pužić” u Somboru

Predškolske ustanove “Vere Gucunja” vrtić “Vrapčić” i vrtić “Pužić” dobile su sredstva od Grada i Republike, sa kojim su finansirani zidarski, molerski, podopolagački radovi, kao i potpuna rekonstrukcija vodovodno-kanalizacione mreže, a u Vrtiću „Pužić“ u potpunosti je zamenjena i PVC stolarija.

Gradonačelnica Dušanka Golubović ovim povodom obišla je oba vrtića.

„Ovo su poslednja ulaganja koja smo imali tokom ove godine. Ona su podrazumevala ulaganja u iznosu od preko četiri miliona dinara, što je omogućilo kvalitetniji boravak naše dece u vrtićima Predškolske ustanove, s tim da su istovremeno sa izvođenjem pojedinih radova omogućene rekonstrukcije kojima je zapravo proširen kapacitet Predškolske ustanove. U prethodne četiri godine mi smo ukupno rekonstruisali osam vrtića i 2017. godine dogradili jedan deo vrtića koji je tada omogućio da 70-toro dece budu novoupisana. Zahvaljujući ovim rekonstrukcijama koje su izvršene u ova dva vrtića, ali i na drugim mestima, oko 50-toro dece samo jaslenog uzrasta dobilo je svoje novo mesto u okviru Predškolske ustanove. Znamo da najveći broj roditelja ima povećanu potrebu upravo u jaslenom uzrastu da nađu odgovarajući smeštaj za svoju decu i upravo smo ovim radovima uspeli da izađemo u susret i ovoj potrebi i time da umanjimo postojeće liste čekanja, na čemu smo radili i prethodnih godina, kako ulaganjem u samu Predškolsku ustanovu, tako i subvencionisanjem cene predškolske ustanove kada su u pitanju privatni vrtići. Smatramo da je izvedenim radovima pre svega neophodna rekonstrukcija omogućila kvalitetniji boravak, ali i ispunjenje nekih sanitarno-higijenskih uslova, koji zbog dotrajalosti prosto samih instalacija su već u ovo vreme bile upitne. Predškolska ustanova je iskoristila zapravo ovo vreme epidemije i kada deca nisu bila prisutna u vrtićima da obave ove neophodne radove i kad su se stekli uslovi, da deca imaju kvalitetniji boravak“ izjavila je gradonačelnica.

Direktorica Predškolske ustanove “Vera Gucunja” izrazila je svoju zahvalnost Gradskoj upravi Grada Sombora.

„Sve je ovo zapravo u službi poboljšanja uslova i kvaliteta života deteta. Mi u Predškolskoj ustanovi imamo jedan slogan koji jako volimo i često ponavljamo, i mislimo da je i životan i istinit, a on glasi Zadovoljno, srećno i voljeno dete danas – uspešan i srećan čovek sutra. Svi smo ovde i danas i u budućnosti u službi naše dece“istakla je direktorka Perović.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar