(VIDEO) Grad Sombor u akciji obeležavanja „Evropske nedelje mobilnosti“

Grad Sombor će i ove godine obeležiti „Evropsku Nedelju mobilnosti“. Od 16. do 22 septembra će se u Gradu organizovati svakodnevne aktivnosti koje imaju za cilj promovišu zdrave stilove života i inkluziju.

Prva akcija je održana danas na Trgu Svetog Đorđa i imala je za cilj – promociju zdravlja.

„Svi zainteresovani učesnici će imati mogućnost da se oprobaju u različitim fizičkim aktivnostima, naravno, vodeći računa o epidemiološkim merama. Kroz Sportski savez grada Sombora i Sportski centar Soko lokalna samouprava odvaja određena sredstva kako bi omogućili svima našim sugrađanima da se bave sportom i da budu fizički aktivni, jer znamo da fizička aktivnost najbolje utiče na celokupno zdravlje čoveka“ rekla je Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva i dodala da je cilj današnje aktivnosti da se u razgovoru sa sugrađanima i podelom flajera promovišu zdravi stilovi života i zdrave navike.

Ovogodišnja „Evropska nedelja mobilnosti“, koja traje od 16. do 22. septembra, posvećena je mobilnosti bez štetnih emisija. organizovanje akcija koje promovišu urbanu mobilnost i alternativne načine transporta, kao i manifestacije „Dan bez automobila“, kada se deo grada zatvara za automobile.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar